Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a6r » Sun Oct 04, 2020 11:26 am

Kupili su novi uređaj.Ima se,može se.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2020 12:15 pm

Nisan na njih mislija, ima i "gorih". BTW, nije meni krivo, dapače, neka svaki klub ima najbolje i najnovije uređaje ; problem nije u uređajima, nego u ljudima, koji su kvarni. Zašto od 4 uzdanička kluba koja znan u dušu, u sva 4 klupski uređaj je u predsjednika doma ? Pitaj onega u Supetru, kad je zadnji put kupija uređaj za svoje novce ? Prije rata, možda ? Jer i tada ih je uzima iz kase TO, od Atlasa 350 , nadalje... Ti, i takvi, dižu ruke za Pilata, i njemu slične...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 04, 2020 12:54 pm

Čekaj,ja ništa lažno nisan reka ! Kad san dočuja da su kupili IC-7300 reka san u sebi isto ovo.Jer bez novčanih sredstava uređaj se ne može kupit.Eventualno ako im ga je neko donira ali ovoga nije.Je san i to dozna.Za hladni pogon kluba triba najmanje 2000kn misečno! Puta 12 miseci,min.24000kn.Svaka godina uglavnom im 52 tjedna.Sastaju se samo utorkom.Znači svaki taj sastanak,druženje,uz pivo,sok,grickalice košta 461kn.Najmanje.Iz klupskih prostorija čujem samo jednog operatora, Mikija, koji radi te tri ure utorkom,kad je klupski dan.I QSL-ku 9A50CBM mi je priko buro-a posla.Hvala mu.Njemu skidam kapu ali što je sa drugima,sa mladeži? Zašto klub nije otvoren 5 dana u tjednu? Trošak,struje,vode,komunalija,WC papira? Kako misle da klub ide naprid bez podmlatka?
Niko neće da bude domar,odgovorna osoba? U čemu je kvaka? Klub triba bit otvoren pet dana u tjednu. I nisu ovi koje ti navodiš prvi počeli nosit klupsku opremu doma.Nešto se odnilo ali ne ka u RK Split.To je radija i pok.predsjednik 9A3PT,pa san zbog toga 9 godina bija van kluba! Kad bi tako svaki član nešto odnija doma,klubu nebi ostalo ništa.On nije tija vratit opremu u klub i ja san presta bit član a drugima nije bilo stalo šta Reni govori :!: :x Kako je danas neznam.Nisan član,nije mi stalo i nisu ni moji konti.Možda se njima čini da je sve high fly? Jedino što primjećujem da ne uzimaju ućešća u WW kontestima.Zna se i zašto.Triba neko i CW radit a? :D A imaju i lipu lokaciju na brdu.Sve je tu ali.... :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2020 1:26 pm

Ne znan odakle bi ti počeja replicirat, puno je podtema.
Prvo, nisan ja nigdi napisa ni reka da ti lažeš, ili da falšo govoriš. Znan ja za Jozu, znan i da se on jidija jer najstariji operator nije tija vratit klupski uređaj, sve je to meni poznato iz prve ruke. Pokuša san ti reć da golema većina "zaslužnih" ne može pokazat ijedan račun , da su kupili uređaj u neovisnoj Hrvatskoj.
To je prvi, u nizu problema.

Drugi je štalica, tj. šta, klupski prostor, i/ili IZM. Nije se moglo dogoditi, u prošlom sustavu, da domar nije bija umirovljeni policajac, ili vojno lice. Capisci ?
Tajnik KOS-ovac, blagajnik umirovljeni vojnik, domar umirovljeni milicioner ; poznata ti je ova shema , a ? Predsjednik, AVL, u jednom mandatu !
Danas je neki RTTY contest, ovi šta su učinili privatne feude od klubova, i IZM-ova, oni narajcaju mladež, 2 do 3 puta u godinu, natuku RTTY ili DIGI veza, i to im je "legitimacija" pred društvom. 95% ostalog vremena je to privatna lokacija. Pratim ja, i 9A1A , i 9A7B, rade po istoj, prokušanoj shemi, dobitna kombinacija, za šačicu malobrojnih, ne za klub, ili radioamaterstvo, kao pokret. A koliko to reklamiraju, ne bi da su Tesla i Edison, zajedno.

Ti pričaš o WW natjecanjima, ja o DXCC-u, na isto ti ga dođe. Dok je tamo bija drug Goran, to je klapalo, njegovim odlaskom time se više nitko ne bavi.
Da li ti moran nacrtat da za DXCC ne haju u nijednom od tri bračka kluba ? Za dva san ja dava ruke štampaduru, izgubija puste ure, za izradu QSL-ki.
Misliš da je koga briga ? Misliš da je ko reka fala ?
Jednome san klubu odradija sve za program Potezanje Mrduje, drugome za 9A0COAST, misliš da se ko obada ? Reka fala ? Položija račune ? Moš mislit.

Da zaključim, drago je meni da je netko kupio novi uređaj za CBM, ali mi nije drago što stoji neiskorišten. Ima tamo dosta banjičara, prebjega iz mog kluba, vrsnih telegrafista, samo, jebi ga, uvik ništo fali... Ne uklapaju se u shemu. ;) Šta su mislili, da će ih ovi dočekat raširenih ruku ? Vole ih, ka mater ludu ćer ! Shvatili su i ovi prvi iz priče, ali, poslin jebanja nema kajanja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 04, 2020 2:08 pm

A i to je smišno...tri RK na Braču. :D Nebi da ima 500 RA na otoku,pa od gužve ne mogu svi stat u jedan. :roll: Slično je i u Zadru a i na Rijeci.Možda i još negdi? :?
Sve je to jedna srednja žalost kolega Koki.Kad mi živući odemo na onaj svit,ovo će se sve ugasit.Ne odma ali do 2100 sigurno. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2020 2:42 pm

A metropolu si zaboravija ? Onoliko klubova, a samo bi tri opstala, da je "po božju" ! Prije rata ih je bilo više, i svi su bili puni članova - operatora. Ovoliki broj koliki je sada služi samo tzv. "elitistima", koji bi ostali bez ZARS-a da se nepotrebni klubovi ukinu. To se vidi sa Mjeseca. Ali, o toj temi, drugi put.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 04, 2020 2:50 pm

Napisa san "Možda i još negdi?" jer nemam uvid u sve klubove i stanje po HR.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2020 5:06 pm

Sad si svatija šta san mislija kad san napisa da u HRS-u nema transparentnosti...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 04, 2020 5:19 pm

A nema je na još važnijim mistima kolega. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2020 7:04 pm

Jebe me se za sva važnija mista, iman jedan hobi, i u njemu vlada nered. Ne zato što je taj hobi sinonim, ili magnet, za nered, nego zato jer su osobe koje ga formalno vode, pogrešne osobe na pravom mjestu.

Kad sam , prija 4 godine, isto prije izborne skupštine radio analizu, odmah sam uočio da je u par klubova pola članstva kojima to NIJE bio matični klub. Isto su se te osobe računale u kvotu za broj zastupnika !!! Afrika sa strujom !
Kad jedan zagrebački klub stalno ima 0 ili jednog člana, pa onda u baznoj godini "poskoči", to nije ercegovačka, nego purgerska štela, u naravi, borba za vlast.
Drugi, iz metropole ima 2-3 člana, služi kao žetončić, i oni su svjesni toga... Šta njima nisu poslali inspekciju državne uprave, zatvorili bi ih pod odmah !
A Tršće, Garešnica, i još njih desetak, ka u JNA, na parove razbrojs, prvi, ja do njega, za ne reć drugi... ;)
A meni dragi korčulanski klubovi, po jednog delegata svaki, koga oni predstavljaju, sami sebe, pa nismo mi bedaci, znamo i mi brojit do dva !

Priča si, a i ja san, o tri kluba, u Zadru i Rijeci. I ne pokušavam dijeliti savjete, ali sam čuo "oba zvona". U Zadru je grop, kojega samo oni mogu odrišit, ako žele.
U Rijeci je treći klub, radio klub slijepih, koji postoji iz istih onih razloga zbog kojih je pokojni Savo Golić insistirao da mu ZARS ne reže dotacije, nego gradski ured. Fair enough. Očito su bila dugogodišnja loša iskustva, i u Zagrebu, i u Rijeci.

A to, da je čovjek iz Rijeke prijavio radio klub na Braču kao matični, ništa me ne čudi. Zar u skoroj prošlosti nismo imali obrnuti slučaj, da je drug s Muzila imao matični klub u Rijeci ? I cura rodi dite, a muža nema...

Sve se to moglo izbjeći s jednim klubom u Hrvatskoj, ali, avaj, kud bi oni pusti mali bogovi ? Doživotni, nezamjenjivi, i dobrovoljni, od tajnika, do predsjednika ! Jel tako drug Laureat ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK