WFF

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: WFF

Postby 9a2jg » Wed Oct 05, 2022 7:52 pm

Cipa 9A1C/p... GL !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 06, 2022 6:15 pm

Današnji mali protest na Bačvicama je, na žalost, do sada, prvi javni protest protiv novog zakona koji ptredviđa mogućnost zatvaranja svih (dosadašnjih) javnih plaža, ako iste mogu ostvariti zaradu.
Plod je to burgijanja koje je počelo odmah po završetku rata u Hrvatskoj, u početku su to bile koncesije "zaslužnim" Hrvatima, od nogometaša, , preko političara, do tajkuna, a sada se krupni međunarodni kapital pokazao u svoj svojoj moći. Preko očito korumpiranih političara nastoje progurati talijanski model, čitaj hrvatski, sve što je iole vrijedno, ide iza ograde i žice, uz naplatu ! Tome su prethodile jadikovke budućih potencijalnih vlasnika hotela da neće biti uspješni ako nemaju "svoju" plažu. Naravno da je to čista demagogija i floskula, samo da se izvrši pritisak na županiju i lokalnu samoupravu.
Korist od tih mega hotela ima samo vlasnik, lokalna zajednica samo gubi, od identiteta, preko strukture stanovništva, do izmjene navika stanovništva, a rezultat je da to nije to.
Bez široke društvene akcije neće biti rezultata, i ne treba imati iluzije da će posao biti lagan i kratak.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 08, 2022 4:17 pm

Trenutno su tri (3) kruzera u Splitu! :o Ali konobari govore nikakva korist od njih.Možda kupe koji suvenir.Samo vez kompanija plati cca 20.000 dolara ,možda doliju vodu i to je sve.Za fekalije nisan sigiuran.Od njih mi nikakve dobiti nemamo.Jer sve imaju na kruzeru.Platili ljudi,naravno.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Oct 08, 2022 5:50 pm

Nama redovito stranci moraju otvarati oči, jer domaćoj pameti ne vjerujemo. Dok nisu Japanci stavili u svoje novine fotku kako policija pušta na dubrovačka gradska vrata jednoga po jednoga, u Grad, i to ulaze bočno (!), nisu vjerovali nama. U Dubrovniku su prvi počeli kruzeri, pa je "bolest" prvo tamo i dijagnosticirana. Više od 20 godina sam jedan od onih koji zagovara odlučno NE politici visokih brojki u turizmu, za razliku od vladajućih, koji su time opijeni.
Dubrovnik je odličan primjer, jer očuvane lijepe gradske zidine omeđuju jedan prostor. U njega može stati x osoba, a da nije gužva. Ako staviš 50% više, onda je puno, a kad staviš 100% više, onda to svim sudionicima, na obje strane to nije posao, odnosno odmor, nego mučenje. Nije to onaj čuveni japanski kanistar od 5l u koji stane 25l.
Ni vrijedne Konavoke i njihovi mladići, ne mogu tancat linđo u tri smjene, osam mjeseci u godini. Stanovnik Konavala prvo ima polje, obitelj, vjeru, i običaje, pa je tek onda u KUD Linđo.
Nešto što je bilo nevino, i neoskvrnuto, zbog politike velikih brojki (i kruzera) se bilo pretvorilo u industriju, u kojoj niko nije gušta.
Politika kruzerskog turizma donosi zaradu samo vlasniku broda i agenciji koja ga puni, mjesta posjeta imaju malo i ništa od toga, a o tonama smeća, toksičnih i otpadnih voda da ne govorimo.
Poseban problem su tzv. balastne vode, čijim ispuštanjem u Jadran, i u Sredozemno more, dovode stotine novih morskih bića, koji tu nisu nikada pripadale, a ima ih i onih koji uzrokuju nestajanje autohtonih vrsta. Pojavljuju se opasne ribe i ostala bića iz Kariba, Afrike i Indijskog oceana, kojima ništa ne smeta, agresivni su, i brzo se šire.
Ukratko, dovođenje kruzera u hrvatske luke je rad u korist svoje štete, dugoročno i sustavno. Kraj takvih domaćih kreatora, nama ne treba vanjskih neprijatelja, uništit ćemo se sami.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 09, 2022 3:08 pm

Kolega,mi smo o problemu kruzera pisali prije nego su oni počeli dolaziti.Kažem,jučer tri komada u Splitu.Dva na vanjskom gatu,treći u luci di se akoštaju trajekti iz Italije.
Preksinoć bila emisija,nagrade za turizam...sluša onu ministrici turizma i športa.Bila je mršavija kad je anemičar postavija na to radno misto. :o Ako si sve popratija,nema smisla prepričavat.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 09, 2022 3:41 pm

Sve si reka, kandidat za gradonačelnika Splita je bija kadar HDZ-a, u naravi uhljebljen na mjestu šefa Lučke uprave, sa sumnjivim doktoratom. Ta lučka uprava je bila jedna, od nekoliko, poluga, koje su upirale da se sagrade oni vanjski vezovi u splitskoj luci, za prihvat kruzera. Ne triba nikome nacrtat iz koje su stranke bile i ostale poluge, ka i vlast u tom periodu.

Moran se ponavljat, prije 51. godinu nas je profešur na študijama poučava da je rast privrede, a naročito turističke, dobar, ako je čak do dva, ili tri posto. Ovi iz HDZ-a se itaju dvoznamenkastim brojevima, i to već 20 godina. Ne meže.

Kad si spomenija ministricu, i ona propagira i preferira hotele, i krupni kapital, a autohtonom stanovništvu spremaju crni scenarij.
Prvo, udare na privatne iznajmljivače, a onda, ligadina, i zadnje brokve u kapsil hrvatskom turizmu, ograđivanje i koncesioniranje plaža. To svi kapitalisti pokušavaju, ne samo Amerikanac u Supetru i Milni, on je samo eklatantan primjer, jer je sirova snaga.
Takvih ka on je na stotine na hrvatskoj obali, samo se o tome ne piše, to je tabu tema. Zašto ? Zato jer krupni inozemni kapital drži tisak u Hrvatskoj, naš je samo Glas Koncila i Hrvatsko slovo. Ono što nisu uspili Velikosrbi sa svojom ideologijom, potpomognuti s JNA, učinili su Hrvati, sami sebi. Tko ne vjeruje, neka čita od početka, ali pomnjivo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 09, 2022 4:07 pm

Složija bi se sa svim ali ne i sa tvrdnjom da su to Hrvati učinili i čine ! Ja takve ne držim za Hrvate. :x
Glede malih,privatnih,obiteljskih iznajmljivača,do 2-3 apartmana...oni će opalit takve poreze i davanja da se neće isplatit rentat turistima.I onda ključ u bravu. :(
Od komunista,socijalista(a čitav onaj EU parlamant je od njih sastavljen), se i to lako može očekivat.I razni drugi porezi.Štoviše,oni sve više idu u tom smjeru.Čekam porez na metan koji moja guza prdne. :D
Moja mater zamalo nije otvorila apartman ovo lito.Da nije bilo mene i ne bi.Reka san joj da će bit vrlo dobra sezona,popunjenost i nekako san je uspija nagovorit.Sad mi govori da san bija u pravu.Nisan ja bija u pravu,ja jesam i sad u pravu.
Svi potezi anemične vlade , a onda naravno i ministarstava dolaze kao radni nalozi iz kule babilonske Bruxelles.Anemičar je samo njihov namjesnik za Hrvatsku.Kao Poncije Pilat prije više od 2000 god.za Judeju.Pametnom i predosta.Moga bi do večeras ovako.LP
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 10, 2022 6:48 am

Složija bi se sa svim ali ne i sa tvrdnjom da su to Hrvati učinili i čine ! Ja takve ne držim za Hrvate. :x

Kad bi to bilo tako kako pišeš (ja bi prije reka osječaš), ko je onda "sabotira" referendum građana, jučer u Puli ? Sramotno mala izlaznost, još sramotniji rezultati. A referendumsko je pitanje bilo jednostavno, isto onakvo kao što je bilo prije 5 godina u Bolu, kad smo uspjeli mobilizirati cilo misto, i kad su svi plebiscitarno rekli NE, okupaciji najvrijednijih dragulja, tik uz more, a sve u korist krupnog kapitala koji redovito ucjenjuje lokalnu zajednicu, i "podmazuje" županijske urede, koji izdaju koncesije svih vrsta.

Od tih hotela, pretežito u stranim rukama, Hrvati i domicilno stanovništvo nema ništa, jer dobit se ni 1% ne reinvestira u razvoj infrastrukture mista i očuvanje okoliša, a ti isti hoteli su radovito najveći dužnici, od komunale, do boravišne takse, za razliku od domaćeg čovika, koji to redovno plaća, i omogućava bjelosvjetskim tajkunima basnoslovne zarade.

Još par riječi o Puli. Sinoć na HTV-u gradonačelnik Zoričić , inače Splićanin, govori da je urbanistički plan i GUP donešen u Puli 2010, i da su na bazi njega donesene sve dozvole za gradnju.
Upravo o tome sam pisao na ovim stranicama, zatiranje nekakve zarade domaćim iznajmljivačima je počelo pod rahmetli Račanom, a oko 2010 je imalo svoj crescendo. U tim godinama su učinjeni svi papirnati, formalno-pravni uvjeti, da bi se realizacija tog sranja dogodila u periodu od 2020.g. , nadalje.
Najzorniji primjer tog sranja je velebni hotel u Postirima, na mjestu bivše tvornice sardina, u centru mista, tik uz more.
Mištani su ga odma nazvali Nosač aviona ! Obnovite znanje : Tamošnji domoroci se i dan danas hvale da su jedino misto na Braču gdje uspješno surađuju SDP i HDZ, zadnjih 20-ak godina ! Dokaz moje tvrdnje, nekoliko rečenica prije.

Tako sada, kad putujete vaporon, i čin mitite splitski lukobran, ugledate dva svjetionika ljudske gluposti, pohlepe i zločina nad okolišem, uz more, jedan ispod Miraca, drugi u Postirima.
Tragedija hrvatske stvarnosti jest što su napravljene LEGALNO. Sad vi dumajte koliki je lanac u administraciji trebao biti "podmazan" da se to sve legalno izvede ? I izvelo se, znači da se u Hrvatskoj sve može.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 10, 2022 1:18 pm

I sam znaš ko se sve nastanija u Puli.Možemo.Zoran Kostić trlja ruke.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 10, 2022 4:16 pm

Ponuda i potražnja. Jedan je poznati književnik rekao da ne bi bilo kurvi, da nema mušterija ! I to je notorna istina. Da oni koji rade u administraciji, na svim nivoima, nisu podmitljivi, ne bi nitko uspio izbušiti sistem. A znamo da je izbušen, ka švicarski sir ? Svi najveći nasrtaji na djevičansku prirodu, od kaptolskih vila na Plitvičkim jezerima sa izljevima fekalnih voda u prirodu, do izgradnje na izvoru Cetine, rezultirali su samo izmoljenim očenašima i Zdravomarijama. Ama baš nijedan nasrtaj se nije sankcionirao , a vraćanje u prvobitno stanje je misaona imenica.
Možda je navedeno razlog odaziva Puljana od 22 % ? Vide ljudi da su nemoćni u borbi s korumpiranom administracijom, pa dižu ruke od svega ? Nešto kao objekat na otoku Žuljan ?
Sve što je socijalizam sačuva (netaknuto), kapitalizam je rasturio, ka bugarsku skupštinu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK