Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 5:36 pm

Ko dan je sve jasno.Nisan reka da oni to kriju.Neznam što oni uče u Dubrovniku di su pijane Ustaše 91 palili gume da bi tobože uprizorili bombardiranje JNA I srbočetnika.Jeli se to negdi tamo spominje :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 5:47 pm

A zaboravija si 30.000 crnaca i Kurda ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 29, 2018 8:34 am

Danas neki slave a neki su u žalosti. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 29, 2018 8:53 am

Na jučerašnji bi datum već, kolone fića i stojadina, išle put Vlajlanda, da se obavi sveta seljačka dužnost, svinjokolja. Jer, u životu se ništa ne može postići prisilom. Ti su ljudi dovedeni, doslovce puškama, poslije rata u splitski i solinski bazen, u škver, tvornice cementa, Jugovinil... Običaji i navike su ostale, i ti instant industrijski radnici su jedva čekali vikende, ili državne praznike, po mogućnosti spojene, da obave sve seljačke poslove. To dobro znan, jer su mi tako radili i moja tri ujca iz Longfielda.

Neki dan čujen da se gase sve cementare, škver na kapaljku, Jugovinil i Jugoplastiku su rastočili veliki Rvati u pretvorbi i privatizaciji, izgleda da ćemo morat snimit ove zadnje industrijske radnike, da nan dica razumu kako taj izgleda, i šta radi.

Ja san radija u državnoj firmi, znalo se ko ide tuć prajce, kolege bi mu uskakali u smjene, ovi bi to vraća za Božić i Novu godinu, i to je funkcioniralo bez greške. Nikakve politike ni politiziranja nije bilo, prajci su dobrodošli u svakom sustavu.

Prije nekoliko godina je došao u Zagreb jedan istaknuti francuski filozof, i nakon par dana su ga intervjuirali. Prvo šta je reka, da mu jedna stvar nije jasna, naša država je republika, i njemu, staromu čoviku, ne ide u glavu zašto smo prominili ime trga u Zagrebu, kad svaka zemlja ima Trg republike, a naročito svaka metropola.
Bidan filozof nije moga kapit da vlast obnašaju Veliki Rvati, kojima je to "smrdilo" na socijalizam, a nisu sebi postavili jednostavno pitanje, kakvo je postavio Francuz. Da jesu, ostavili bi ime.

Ne sumnjam ja da ima ljudi koji slave današnji dan, njima od srca čestitam, i želin da se ne porižu nožon, kad budu oko krmadi. Jer, jebena je to rabota, minus je, brlja se toči, nož poleti, i eto belaja. Zato , pomnjivo, i ne zaboravite na čvarke !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 29, 2018 9:29 am

Taj Trg Republike je prije ulaska partizana u Zagreb nosio ime bana Josipa Jelačića,Jelačić- plac !!! Imao je još jedno ime, Harmica,jer se na njemu ubirala tridesetina,daća.I svi fetivi Zagrebčani,Purgeri a i tadašnji dotepenci su ga tako zvali.Spomenik Banu Jelačiću je postavljen 1866 !! Sa mačem okrenutim prema Mađarskoj.Spomenik su titovi komunisti makli,rastavili,čudi me da ga nisu istopili.Neću sad ovdje ulazit u priču koliko su ti "oslobodioci" lišili života nevinih ljudi,civila,mada je to u biti najžalosnije i najvažnije od sveg ovog.Spomenik je skinut 1947 a vraćen 1990,gdje se Bogu hvala i sada nalazi.
Znači,ništa Trg Republike već Trg bana Josipa Jelačića ili lokalno po purgerski,Jelačić-plac !
Ako nam Srbija i komunjare stalno hoće pisati povijest podmetanjem laži,nemojmo im i tome pomagati. :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 29, 2018 9:59 am

Oli je Francuz Srbin ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 30, 2018 8:58 pm

Majke ti božje, stojin danas na rivi, i gledan, rijeka Pilipinaca, i to svi u radnu robu ! Mislin se ja, da ih to nije zaposlija škver, ili Kerum, i dok san se ja mislija, rijeka Malezijaca, ali svi u lipu robu. Iden ja prema vaporu, i onda mi prosvitli, to su došla dva kruzera, jedan je vlasnik Talijanac, drugi Englez. Sve velike pomorske nacije, ali cila posada Pilipinci.

Odma san ja to poveza s aktom Andabake, kad je u srcu sezone doveja 5 (pet, slovima, rvaski, latinica) KV (njanci VKV !) kuhara iz Indije, s jasnom porukon : Moji Rvati, ili ćete radit kako van ja rečen, ili će vas ovi škuri zaminit ! Ne moran naglašavat pojedinosti da je po jedan ti škuri kuhar iša na po jednu lokaciju u RH di Blue sun ima objekte. Ne moran pisat da u Indiju nema Kv kvalifikacije, nego da je to nešto između pomoćnog radnika u kuhinji, i pečenjara...

Škuri ne pita za plaću, pogodnosti, beneficije, ne spominje sindikat, ne triba mu sunčanje, sve u svemu, idealna radna snaga za hrvatske tajkune. Šta se čeka ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 30, 2018 11:27 pm

A sranje,blago rečeno.Kad o tome ovako pišeš,onda ti reknu da si lud,da si paranoičan.A oni malo,po malo dolaze.Ako RH ne postane hot spot,odnija mene lipi đava.Jer ovi oko nas prima Europi su se osigurali a mi klinac ! :x Ko nas vodi,još je i dobro.Ali to me niti malo ne tješi,dapače,tira krv u možjane,vanka da iskoči. :(
Važna vijest da su izglasali minimalac od 3000kn.Podigli ga za 250kn.Ala ća ćemo bolje živit,u P.M. :x Malo više kruva i salame će se moć kupit za tih 250kn ! JBT,koji veliki gibirung. :?
Last edited by 9a6r on Fri Nov 30, 2018 11:31 pm, edited 1 time in total.
9a6r

Postby 9a6r » Fri Nov 30, 2018 11:29 pm

Đetići proglasili ništavnim prisajedinjenje sa Srbijom 1918.Nije im puno tribalo za tu odluku.Samo jedno stoljeće. :D Vrag odnija prišu.Blago se njima sa takvom "filozofijom". ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 01, 2018 7:24 am

Za kurac je Đetićima išta takvoga proglašavat, to su samo riječi. Djela govore, i činjenice, da su oni 91' krenuli na naš Jug na naredbu iz Beograda. Na tom području nije bila ni jedna jedinica iz Srbije, doti jedna iz junačke Crne gore. Došli se junačit po Konavlima i Primorju, s neviđenom tehnikom i golemim ljudstvom, udarili na živalj kojemu je bilo oduzeto oružje TO, kojeg su sami kupili ! O tome neka uče dicu u školama, a ne o čojstvu i junaštvu, iz doba Njegoša ! Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK