by 9a2jg » Mon Aug 07, 2017 1:49 pm
Obični , mali, čovik uvik najebe, u ratu pogotovo. Iz te tzv. Krajine sam poznavao malo ljudi, no, eto, potrefilo da sam znao dvije familije iz kojih su ubijeni njihovi, jer nisu tili ić na straže, barikade, "vojsku RSK". Ukratko, uvezeni četnici, i malobrojni ratoborni domaći Srbi, su, jednom politikom i praksom, koja je u osnovi fašistička (ko nije sa nama je protiv nas), naškodili dugoročno upravo Srbima starosjediocima. Oni su im i organizirali kolone za izlazak iz Krajine, davno prije nego što je počela "opšta bežanija". Ko nije htio begati, prešo mu je tenk preko fiće, ili traktora, ili ga je picgauer izgurao sa ceste u jarak. Kad su te izbjeglice došle u Beograd, smjestili su ih na Padinsku skelu, u barake koje su pripadale zatvoru.
Jedna veš mašina na dvadeset porodica, to je samo jedan od primjera. Bolje je, sto tisuća puta, bilo ovim migrantima preko Balkana, nego hrvatskim Srbima u Srbiji. Svi to znaju, ali se svi prave ludi i mutavi.
A ovo, što aktuelni kninski gradonačelnik zove kninske Srbe da se vrate, to je čista demagogija ; sve hrvatske Vlade, od 1995.g. do danas, su činile sve da se NE vrate.
Na tu sam temu imao teške i otvorene diskusije sa pokojnim Leonom, koji je bio sitan pijun u tom sramotnom procesu, po kapom Ministarstva obnove i razvitka, i APN-a.
Srest ćemo se , nadam se u Raju, pa ćemo se nastavit karat...
Last edited by
9a2jg on Mon Aug 07, 2017 3:13 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja