Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Thu Feb 27, 2020 2:24 pm

Papi za stoti rođendan:Split će postaviti spomenik Svetom Ocu Ivanu Pavlu II
Na zelenoj površini ispred crkve Sv.Frane na Rivi.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 01, 2020 6:09 pm

https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/

Čin je završila veljača, u narodu zvana od milja, ženski misec, proradija excel !

Statistika mi je bila jedan od najdražih predmeta, kod prof. Jelavića, strogog, ali pravednog. Tako i treba.

Dakle, pušten je bijeli dim iz Sikstinske kapele, objavljen spisak, urbi et orbi, o članarinama i članicama, s stanjem 31.12.2019.g.
Zanimljivi su objavljeni podaci, evo, na brzinu, kratkog pregleda :
- na spisku 89 klubova
- 16 ih nije platilo klupsku članarinu Savezu
- 12 klubova sa NULA članova
- 29 klubova sa manje od 5 članova
Ima još različitih kuteva gledanja, ali o tome ćemo idućih dana.

Pitanja koja naviru sama od sebe su :
- Tko je, kada, i kako, ako je, kontrolirao koji su klubovi pripušteni elektronskom glasovanju ?
- Da li postoji klub sa 0 članova ?
- Da li je legalan klub sa manje od 5 članova ? Ako nije, tko ga je pripustio glasanju ?
- Hoćemo spisak žetončića , ionako su vidljivi ?
- Koliko je osoba u dva i više klubova ?
- Koliko je osoba koji nisu državljani RH u brojci članova kluba ?

Nastavak slijedi sutra...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 02, 2020 11:40 am

Idemo dalje...

Uvik san pomaga, i osobno, i preko kluba bratski gradski klub Marjan. Srce mi se para kad vidim brojku od 24 članarine.
Odmah sam se upitao da li je to efekt "rada" dobrovoljnog tajnika, zvanog Lesi ? Jer, dok njega nije bilo, taj broj se stalno vrtio oko 36. Od zadnje statistike nitko nije umra, a navodno su organizirali i tečaj. Znači, tribalo bi ih bit više, a ne manje !
Ne moran van pisat, dragi štioci, da je pola od tih 24 bilo u mom matičnom klubu. Izvucite zaključak sami ! Izbacite najslabiju kariku !

U Veloj luci nema ni one jedne članarine, od zadnjega puta ! Mate, znan da je firma dala klubu prijatelja Goge, ali ni ECRA nije nahoče, a.....?

U Korčuli dva, mogu jedino na briskulu, testa a testa.

U Garešnici gospon Vida sam, Ogi plaća u Daruvaru. Tako i treba, nagradili su te bili putem u F-hafen, sada glumi Palu, samog na svijetu. Unikatni žetončić.

U Pazinu ista meta isto odstojanje. Potegli tri priznanja, i tri hrpe love, dvi članarine, zec gadiš mi se...

Pilon firma , RK OiV, 2 člana, ne znaju kako potrošit više para koje dobiju godišnje nego RK Dubrava. I tata bi sine...

U Zadru i Rijeci, identična situacija, o kojoj san pisa i prije godinu dana. Tri kluba, operatora ni za jedan pošteni... U BST-u jedan član, u Galebu nula članova. To li su tvoji žetončići Pilate, kad ih proizvodiš u zakonite i valjane, jer ti služe ?

Kaštilac i Vukovar su malo smanjili doživljaj, ali i ovo je, brate mili previše, dvoznamenkast broj, jedan operator, adresa kluba na adresi (doživotnog) predsjednika kluba.

Nemojte mislit da san zaboravija na bratski radio klub Vidova gora ! 12 članarina, a toliko ih je bilo i prije rata, bogu fala niko nije umar. Znači, sve što proizvedu operatora, ide u Irsku ? Po riječima mudrog rukovodstva. Valjda je ostala koja nagrada i lova koju nisu dobili ?

Ima još, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 02, 2020 12:26 pm

Nemoj tako.I skraćeni 3 el.KV beam su postavili na metar od krova.Sa rotatorom. :D Imaju i dvi windom antene.Vidiš da ima aktivnosti.Nema veze što su vrata od kluba uvik zatvorena,kad god sam navraća do njih :o Ovo me podsjetilo na 1991 i sive vodovodne cijevi na zapadnom dijelu Brača,koje su "glumile" topove.Razlika je,razumije se,ogromna ali me samo asocirala ta fenomenalna dosjetka.U stilu,kao mi nešto imamo,radimo,ozbiljni smo,nemojte se zajebavat s nama.A i ulupana sredstva se moraju "opravdati". :? Partizanski način ratovanja. :lol: Ko njih može zahebat :?: :P

P.S. A pantagane se kote na V.Gori. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 02, 2020 1:03 pm

Doživotni predsjednik RK Vidova gora nije nikada bio u RK Ante Jonić, sada Split, a bio je članom RK Marjan.
Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 02, 2020 1:32 pm

Ja san iša u Marjana iz jednog jedinog razloga.Blizina mojoj zgradi.Pješke nekih 7-8 min.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 02, 2020 3:50 pm

A onda je, slijedom logičnim za ono doba, tražio tehničku pomoć u VP u Beograd. Sada je dobra i ZaBa, ili RTL... ;)
I Markovićka je "progledala", nema više lavabo...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 02, 2020 4:38 pm

Kaže se da novo doba nosi neke nove stvari,da nova metla bolje mete,međutim, znakovito je da se starih navada nikako rišit. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 03, 2020 8:50 am

Ljudi moji šta je lipo bilo u veljači... Niko nas nije inpicava, proziva, maške skiče, prcaju se, to in je posal...
Čin smo ušli u ožujak, gotovo, padaju teške riči, vadi se teško topništvo, dekonzervira se, atroke Idlib i Erdogan.

A sve je zakuha Emir. Ne oni katarski, koji financira ove kvazi izbjeglice, nego ovi naš, domaći, koji je postavija par naivnih, ali za uljuđeno i demokratsko društvo, običnih , normalnih, i neizbježnih pitanja, koja je netko, prije, ili poslije, mora postavit.

Nerad 9A QSL biroa, samim time i njegovog nazivnog managera, je samo inicijalna kapisla, u buretu baruta, baš kao u filmu Pirati s Kariba (ne Reuniona ! ).
Korijeni su duboki, sve određuje par osoba, skupština je fikus, megalomanski projekti za koje nema novaca, drastično opada izvorni prihod, projekcije su ambiciozne, realizacija manja od 50%.
Kad san pisa jučerašnji post o realizaciji prihoda od članarina i naknada, namjerno nisam spomenuo strane državljane, imatelje 9A pozivne oznake, takse i naknade u svezi toga, prijave boravka, potvrde MUP-a, nevini falsifikati, sve u ime "viših" ciljeva. Ti, "viši" ciljevi su obično materijalizirani u vidu šuštavih novčanica, prije je to bila Clara Schumann, sada Slavoluk pobjede, svako vrijeme nosi svoje novčanice...
Pisati o ovome, znači kopati po prljavom rublju, od Puta gaja u Supetru, do Jezera na Murteru, a ni Lošinj nije daleko...
Jedno je afitat sobu, apartman , kuću, i uzest zeru balina, svjesni i namjerni falsifikati su nešto drugo.
Nije nevažno da ti stranci koriste beneficirane uređaje ( mostly...), lokacije koje je ovo naše društvo financiralo, plaćaju onoliko koliko HRS traži....

E, tu je zapelo ! Jer vrhuška je u tim strancima vidila izvor za neopravdano bogaćenje, u vidu dvostruke naknade !
Rade ono što se našim RA ne događa kada idu raditi u drugu zemlju EU-e !

Kad ja u Bolu, ili Kelava u Supetru, afitajemo apartman u srpnju, on JEDNAKO košta Hansu iz Minhena, i Ivanu iz Valpova.
Tako smo radili i prije rata, znači, mi smo već onda imali europske pozicije i ponašanja.

HRS vrhuška je, ne samo po ovome, ostala na Balkanu, u kutu balkanske krčme.

Hrle, da li i dalje stojiš pri svojoj izjavi da bi se i ostali (europski) savezi trebali ugledati u nas ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 03, 2020 10:44 am

Nemoj više,molim te.Punjetar će opet da su to sve laži,podmetanja,izmišljotine itd. :roll:
Znaš onu: "Život damo,HRS nedamo !" ;)
Imaj poštovanja prema "vojnicima". :D
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK