Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Oct 18, 2018 10:20 am

Jutros je Index objavio podatak da je u neovisnoj Hrvatskoj ulupano preko 400 miljardi NAŠIH, društvenih, novaca u brodogradnju. Sada tog priloga NEMA. Očito je nekome smetala ISTINA, pa su "zamolili" vlasnika da to makne ?

To je opora istina, Agrokor je mala beba u odnosu na hrvatsku brodogradnju ! Jedina je razlika što ojađeni, potplaćeni i bezizlazni radnici Agrokora nisu štrajkali, dolazili pred Vladu i Sabor, i tražili nezarađeno. Nisu dolazili ni pred Kulmerove dvore.

Problem Istre je mnogo dublji, i slojevitiji od problema Uljanik grupe. Datira od dolaska Tuđmana na vlast, kad se "pustilo" da tamo "vlada" IDS, feudalnim metodama, nešto slično kao HDZ u LSŽ. Država je, na oba mjesta zatvarala oči na očito, i u Gospiću, i u Puli, nisi mogao dobiti posao čistačice, ako nisi imao zeleno svjetlo od HDZ-a, odnosno IDS-a.
Država je sve to puštala da se događa, zbog tobožnjeg mira u kući. Taj mir ima svoju cijenu, a iznos te cijene je u tijeku naplate. Slavonija iseljava, a Istra štrajka, Dalmacija stagnira kao nikada, u zadnje 73 godine. Prvi put, od završetka 2. svjetskog rata, Dalmaciji je falilo 20.000 radnika, u netom završenoj turističkoj sezoni. U dolinu Neretve neće niko da ide brati mandarine. Počima branje maslina, berača ni na vidiku.
A berze rada pune !
Taj fenomen ne postoji u literaturi.
Kinezi bi to riješili u okviru jednog radnog dana.
Bi i u nas, da neko normalan odlučuje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 18, 2018 10:07 pm

To možemo zahvaliti ovima koji sve ove godine vode ovu državu u propast.Bez cilja,programa,ideje,znanja,volje,...moga bi do ujutro ovako.Ali svoje đepove pune li ga pune.Dok ovo pišem,ko zna koliko se UKRALO :x :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 19, 2018 5:13 am

Reka je jedan moj prika, suborac i dragovoljac : Da se prvoga , koji je ukreja u privatizaciji na hrvatski način, obisilo na Trgu republike, ne boj se, ne bi drugome palo na pamet ! Ali, veli on, obisit sa glavon doli, ka i Musolinija, i ljubovcu mu, Klaru Petacci. Jer samo se ČOVIKA more i smi obisit sa glavon gori.
Citat završen.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Oct 19, 2018 7:21 am

Onda je tada tribalo počet prvim s reda.A reci jeli na mirovinama podkradaju državu ovi lažni branitelji,lažni invalidi,ja znam jednoga koji se 3 miseca vrtija po Svijali,peka janjce i vola. Ovi ća in je diglo činove prin umirovljenja a da nisu to ničim zaslužili jer su rat gledali na YUTEL-u Gorana Milića i ostale ekipe.Jeli oni pomalo svaki misec grickaju i naš kruv :?: :evil: To te ja pitam :!: :?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 19, 2018 1:32 pm

Primjer Vukovara je eklatantan, reklo bi se, za školske udžbenike. Branilo (u najbogatijoj varijanti) 1.800 boraca, 5.000 mirovina, i to, skoro svaka s dodatkom (citiram riječi zastupnika u Saboru).
E, ali Vukovar je mjesto posebnog pijeteta, gdje mnogi političari nisu uradili ono što im je bila dužnost, neki tvrde da je bilo i izdaje, pa onda sve puštaju da voda nosi, od nikad useljenih, a obnovljenih kuća, do (ne)zasluženih penzija i invalidskih dodataka. Olimpijski bazen, Labuđe jezero, žute Borosane i čizmice, a radnici(e) u Obućari bez plaća. Jedan moj prika reče da Vlada upravlja Vukovarom kao ona kraljica koja reče, na primjedbu da su joj podanici gladni, da jedu kolače. Uz sve porezne i ine olakšice, Vukovar je mjesto najviše stope iseljavanja, ma što ko govorio o tome. Jer, tamo "rat" ne prestaje, posebne škole, naši i "vaši" kafići, birtije i krčme, naše zastave , vaše zastave, latinica, ćirilica, i buljuk Udruga, koje svaka vuče na svoju stranu.

Da smo Amerika, krahiralo bi. Uza sve što se daje, pogoduje i pomaže, egzodus se nastavlja.
Niko već ne piše o praznim policama socijalne samoposluge. Nisu se ove godine ni napunile, jer se roba dijeli već na kamionu ! Očajni i gladni ljudi doznaju kad će donacija, i satima čekaju...
Nije za to heroj Blago Zadro dao život, garant.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Oct 19, 2018 4:56 pm

I ne samo Blago! :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 19, 2018 6:49 pm

Nekako neprimjetno, prošla je isplata odštete , prošli mjesec, od strane Crne gore, zatvorenicima-zarobljenicima, koje su uhvatili, uhapsili, zatvorili i mučili u njihovim kazamatima, u DR-u.
Pritisnuta EU-om, Crna gora je to bila prisiljena isplatiti žrtvama zatvora, strahota i torture. Iznosi pojedinačno nisu neki, ali je više moralna satisfakcija, neposredno priznanje identificiranog agresora da se ispričao žrtvi, i nekako je obeštetio.
Kad se to dogodi Vukovarcima, i ljudima s cijelog tog područja, tenzije će biti značajno snižene. Ostati će samo pitanje nestalih osoba, i osoba kojima se ne zna grob, ni kuda je završio.
Nakon te dvije stvari, za normalan život više neće biti zapreka.
Kad smo , moj pokojni prijatelj Ozren i ja, došli u UNTAES-om okupirani Vukovar, listopada 1996.g. , u širokim razgovorima koje smo vodili, itali smo se prognozama, kad će normalizacija, nakon što Vlak slobode uđe u razrušenu vukovarsku željezničku stanicu. Najcrnji scenarij je bio 10 godina, a najoptimističniji 5. Kako smo bili naivni. Od tih naših razgovora je prošlo 22 godine. Sve se bojim da ja moj predratni Vukovar, i Borovo, neću vidjeti "normalne" u svom životu. Da Bog da ja jezik pregrizo, ali, bojim se...

Željko Sabo je ponovno izabran za čelnika SDP-a u Vukovaru. On je najveći naivac u Hrvatskoj, bez konkurencije. Svakodnevna su vrbovanja zastupnika i skupštinara, na svim nivoima vlasti, on biva osuđen zbog nagovaranja na bijeg iz HDZ-a u SDP, na 8 mjeseci zatvora. Zemlja pokradena do kosti, njega sumnjičili da je prenamijenio deset tisuća kuna za autobusni prijevoz koji je djecu trebao odvesti iz Vukovara na more. Zemljo, otvori se !

Šta nije pita za savjet druga Džugašvilija, on je organizira prijevoz RA iz VSŽ i OBŽ u Kraljevicu, znamo kako je završilo, i tko je platio. Za neuke, MI ! Ko je odlučio, ONI.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Oct 19, 2018 10:13 pm

I tebi se čudim da si bija tako optimističan.Kao da nisi moga predvidjeti ovaj scenarij.Ja,a sada nadam se i ti, znam da nećemo doživjeti nikakav bolji život ne samo u VSŽ nego u čitavoj RH! :( Ne zato što se to slučajno dogodilo već je to dio plana.Znaš valjda koga :?: :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Oct 20, 2018 6:53 am

Kao što znaš, Ozren je pokojni, kad partin, mi ćemo nastavit šedutu, gori, na niko bolje misto, ko je bija naivac, a ko nije...Mi smo male ribice, drugi vuku konce...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 20, 2018 10:05 am

Pa vidiš da znaš.Ovdje nemamo šanse.Triba se pripremat za gori.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK