Koliko su se ovi, bliski HRS vlasti, osilili, svjedoči i ovaj primjer. Sinoć ja, iz znatiželje, od duge liste onih kršitelja zakona koji rade UNLIS, izaberem petoricu, koje sam verbalno prozivao. Ni nakon nekoliko godina, od te petorice, četvero ih nema važeću dozvolu za rad HAKOM-a. Znači, zakoni, pravila i propisi, jedine nam Hrvatske ne važe za njih ? Ili se povode onim načelom da smo mi dobili rat, a oni blagodati neovisne Hrvatske ? Tužno, ali istinito.
Da se malo vratim na lupeštinu. Kad su bili oni čuveni, a nikad održani ispiti za RA zvanja u Makarskoj, i kad su svi hvarski lovci i WiFi ljubitelji dobili diplome (bez da su ispita i vidjeli), događaj je koincidirao sa pojavom ukradenih vokaca, koji su nekad bili u mojoj , 114.br.HV-e. Čim sam ja to napisao, poslije pažljive provjere, počeli su telefonski pozivi, dahćanje u slušalicu, i nakašljavanje. Tu vrst psihičkog zastrašivanja smo već bili prošli, a realno cijenim da su to osobe iz istog miljea.
Znači, nije se kralo samo po klubovima, nego i u HV-i ! Ja donosio donacije, pojedinci ih unovčavali, a u papirima sve u redu !
Skoro svakodnevno pregledam mali oglasnik Njuškala, od prvog dana njegovog pojavljivanja. Viđam prijemnike, predajnike, mjernu opremu, umjetna opterećenja, svjetske klase, veoma skupu, kakvu je JNA imala po čukama, tipa Kozjak, Vis, Pelješac, Lastovo, i puno drugih.
Viđam i opremu koju su imale pojedine službe, koje su to davale na revers proverenim drugovima. Provereni onda, provereni sada, revers se iskida, sredstvo se prodalo.
Ista stvar kao sa dozvolama za rad. Kršitelji zakona se osjećaju nedodirljivi, jer je očito da ih netko iz vrha pokriva i štiti ?
Baš kao i Real sinoć, nisu (kao i obično) potkupili suce, izgubili u polufinalu Kupa kralja od drugoligaša ! A oni su klub vlasti, Kup kralja im više "piza" od prvenstva !
Mali čovjek, kao ja, i stotine meni sličnih, sve to vide, i grize ih, iznutra. Zato branitelji i umiru, mahom bez kliničke dijagnoze post mortem. Umiru od tuge.