Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue Jan 24, 2017 9:46 pm

Čitam osvanila je objava rezultata Zimskog RA kampa u Orahovici.Bogatiji smo za 3 op.A razreda i 7 op.P razreda.Eto dočekasmo i tu informaciju.Hvala i sretno našoj mladeži.Ako se od njih deset dva nastave aktivno baviti našim hobby-em bit će to super.Jer nije lako danas privući ih pored svih drangulija od mobitela,konzola za igranje do društvenih mreža.Imam doma dvoje dice,ti pametni telefoni im stalno po rukama,ja ih godinama pokušavam uvuć u ove naše vode bez uspjeha.Mojem pok.ocu je to pošlo za rukom.Ili san ja sam tako odlučija?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 25, 2017 8:28 am

Ne bi ta informacija vidjela svjetlo dana, da ih nismo ovdje potakli, dva puta, i podsjetili da je normalna pojava da onaj koji plaća, zna što plaća.

Sama tema je kompleksna, i njom se nitko ozbiljno nije bavio u RH. Kao prvo, treba odbaciti ideološke predrasude, i u planove i programe prihvatiti one autore koje priznaju u cijelom svijetu, samo ne kod nas, samo zato što su isti bili oficiri JNA, ili krvna zrnca nisu bili vodstvu HRS-a po volji. Od Svete Šarlije, nadalje.
Drugo, treba zadržati predratni standard znanja i vještina, a ne stalno laškavat cimu, od ukidanja obveze telegrafije, oskudnog tehničkog znanja, do labavih kriterija za ispit, i očitih manjkavih znanja. Treće, prestati s laganjem samog sebe, i svih nas, udariti šakom po stolu i reći da je laž da možeš stvoriti operatora u nepunih 5 radnih dana ! Svi oni koji tvrde da može, obmanjuju svekoliku hrvatsku javnost, sebe, i nas koji to sufinanciramo.
Rad s (ikako) završenim tečajcima, NAKON položenog ispita je krucijalan, i posebno osjetljiv. Sve je već rečeno, svi znaju sve, a u Zimskom kupu u jednom susjednom uzdaničkom klubu radile stare kvrge plus JEDAN omladinac, a na papiru 200 mladića i cura, završenog tečaja, u neovisnoj RH !To te ja pitam.

Ali, neovisno o svemu napisanom u tvom postu, važna je samo zadnja rečenica, sve je do osobnosti zainteresirane osobe. Ako u njemu ima volje, želje za znanjem i radnih navika, to su dobri temelji, za izgraditi kuću. Sve ostalo je "trula građa"...

Konkurencija nam je strašna. Pa pisao sam, na ovom forumu, kako sam prije nekoliko godina išao katamaranom, koji prometuje na liniji Jelsa-Bol-Split, u Split.
Iz Jelse je učiteljica vodila učenike jednog razreda pučke škole na izlet u Split , Sjedili su oko mene, svaki po mobitel, neki i dva ! Pored mene je sjedio dječak sa dva, od kojih je jedan koštao 3.500 kuna ! Roditelji nisu shvaćali da tom djetetu nisu učinili dobro, ni kratkoročno, ni dugoročno.

Mi se, definitivno, ne možemo boriti s tom "konkurencijom".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 25, 2017 10:34 am

Par puta san priča sa 9A4W o tim njihovim mladim operatorima.Toliko znaju CW da je sve te konteste Kelava mora odrađivat.Fonijske kako tako i digital ali CW..nema šanse.Vrlo malo nas je ostalo koji radimo CW.U Splitu i okolici nekoliko ljudi.I svi smo stari!Nema niti jedan mladi.Najmlađi koji mi sada pada na pamet je Zeky 9A5ST koji je rođen 1969 god.Možda ima i koji mlađi od njega da poznaje rad na CW ali da radI samoslatno KV/UKV konteste ne virujem.
To je zato jer nama ne tribaju CW ops.pa me Zadrani jučer zovu da in dođen dat ruke u CW ARRL contest u treći misec.Znači nije taj problem nazočan samo u Splitu i okolici već svugdi u LN.Mašala! :( Hebe se vladajuće za tu činjenicu.Oli oni rade CW conteste :?: :o

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 25, 2017 10:40 am

Sve potpisujem što si napisao. Zadnja sjajna generacija, koja je bila kompletna, koju smo izbacili u eter, je rođena 1969.g. Imali smo ludu sreću s tom generacijom, prvenstveno jer je htjela učiti, prihvaćati znanje, primjenjivati ga, biti poslušan, i marljiv. Nikad više takvih desetak momaka. To se pokazalo i u Domovinskom ratu, svi su bili na visini zadatka, s bezbroj pohvala ; time ne namjeravam poništavati uspjehe ostalih, dapače.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 25, 2017 10:54 am

A ja ću kratko nadodat,ustvari ti si to već reka.Tili su učit,imali su volje,bili su marljivi,slušali,upijali znanje itd itd.Danas ova mladež sve oće odma bez učit,bez muke.E to ne ide nigdi u svitu.Postoji instant juha,kava itd ali instant operatore još nisu izmislili.U predhodnom postu san se našalija na račun instant operatora,naravno,
Uzgojila se cila jedna trutovska generacija kojoj se ne uči jer su vidili ove tajkune,lupeže bez škole koji su bez muke i motike došli do bogatstva.Računaju ako su mogli ti lupeži zašto nebi i oni.Dici se ne uči.. profesori,nastavnici to stalno govore.Daj in lovu,auta,mobitele,ženske,muške,izlaske,zahebanciju..ali neće radit.
Pogotovo ne sa motikon,mašklinom,macom i mašurom. ;) NE,NE !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2017 8:59 am

Prijavljene rezultate Zimskog KV kupa možete pogledati na HF robotu. Pristiglo je 58 natjecateljskih dnevnika. Najveći broj sudionika (24) je u kategoriji jedan operator, samo SSB, a u kategoriji više operatora primili smo 19 dnevnika. U tijeku je elektronička obrada pristiglih natjecateljskih dnevnika i vrlo brzo ćemo objaviti neslužbene rezultate.
73 de Zlatko, 9A2EU

Kompjutorsko vrijeme, potrebito za izbaciti rezultate se mjeri u sekundama, ne u danima, kako bi neki, pa i potpisnik gornje obavijesti, htio prikazati, i nas, još jednom, držati za neuke i tukce.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 29, 2017 11:18 am

Martin, po običaju, budalesa, 3LI mu je pravilno, i u duhu sadašnjeg vremena, odgovorio. Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 01, 2017 10:32 am

Sve dok bude naslova na HRS web naslovnici " Uspješno završen još jedan kamp za mlade" , mi nećemo na zelenu granu.
Jer, kako je rekla Trogirka : A ko će me pofalit ako ne moja usta !
Ko se sam hvali, skriva istinu. A istina je opora i gorka, 90 % te mladeži poslin nema nigdi, najmanje po opsezima. Bitno je da klub-organizator povuče lovu za uspješno položene mladce, i , to je to.

Rezultati za 9A CW C i Zimski kup ? Od nekoliko sekundi, do nekoliko svjetlosnih godina ? I onda se čude da im je učesnika sve manje...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 01, 2017 11:58 am

90 posto? Da ih aktivnim ostane tih 10 posto puna šaka brade!
Ko im normalan može učestvovati u kako neki još uvijek govore TAKMIČENJIMA a ne NATJECANJIMA. :roll:
Sve san reka...ko ima imalo inteligencije razumija me.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 02, 2017 10:36 am

Na HRS web naslovnici popis članova od 12. studenog 2016.g. !
Od zadnja dva KV natjecanja samo prijavljeni rezultati !

Da osoblje iz D-12 nije ušlo u vremensku kapsulu ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK