Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Oct 05, 2018 7:01 am

https://www.vecernji.hr/vijesti/posloda ... e=Njuskalo

Podaci točni, i iskreni, do boli...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 09, 2018 2:30 pm

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmac ... -pobijedio

Milnarani (opet) imaju vlast kakvu su (priželjkivali) i zaslužili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 10, 2018 7:29 pm

Večeras premijer ponavlja ono što ja tvrdim od početka krize u Uljanik grupe citiram, "da cijelu ovu godinu primaju plaću, ne koju su zaradili, nego koristeći sredstva iz izvora jamstava, za koje je garantirala Vlada RH, početkom ove godine".
Pametnima dosta.

P.S. Svaka sličnost s (financijskim) funkcioniranjem Hajduka je očita, i namjerna.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 11, 2018 10:20 am

DRŽAVI BI JEFTINIJE BILO DA ONI STOJE DOMA,ŠALJU IN PLAĆE A OVI DA GLEDAJU TV !
JA NE MOGU DOBIT PLAĆU AKO NISAN JUTROS DOŠA NA POSAL ! ŠTO JE I NORMALNO.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 15, 2018 10:56 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... 30314.aspx

Rezultat politike "humanog preseljenja" Hrvata iz srednje Bosne, bosanske Posavine, i područja oko Banja luke. Ista situacija kao i u Kninu, Obrovcu, Benkovcu, Kistanjama...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 15, 2018 12:49 pm

In the middle of nowhere.Tako kažu Englezi,Amerikanci. :( Far away from any town,cities and where few people live on the edge of life.
Po naški:Vukojebina,pripizdina.Nekada je tu bilo i 13 tvornica ali sve se pozatvaralo,opljačkalo.Oli se i u Splitu nije isto dogodilo samo je ovo Dalmacija pa ima turizma koji nam drži usta iznad govana septičke jame u koju su nas bacili?! :evil:
A kad pogledaš na karti di se nalazi,sve ti bude jasno.Nas je malo i svakim danom će nas biti sve to manje.Na 56000km2 kopna(bez mora koji ima 30-tak tisuća)bi tribao živit i radit 10 milijuna ljudi.A pošto nismo Kinezi,Rusi,Indijci itd.imamo stanje kakvo je.Ni ti a ni ja nećemo dočekat neko bolje sutra.Ne triba ti se nadat.Na ulazu u Hrvatsku bi iznad svakog graničnog prijelaza tribala stat velika ploča sa natpisom: "Izgubite svaku nadu vi koji ovdje ulazite!"
Bilo je bolje da nas je netko sve potaraca i naselija ovu preljepu zemlju nekim boljim,pametnijim i mudrijim narodom.Ali i ovi oko nas nisu bolji.Sve je to isto.Danas Gračac,sutra neki drugi grad.Nema nam spasa ! :o

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 15, 2018 2:31 pm

Rezultat tog "humanog" preseljenja, po Staljinovom uzorku, je da je ostalo Hrvata u Bosni, koliko ima stanovnika Split, Solin, Stobreč, Žrnovnica, Sitno gornje i Zvjezdano selo.

I onda se moji Muslimani i Srbi komodaju po BiH kako in drago, može in bit, kroje zakone, i drumska ponašanja po svom aršinu, najebe uvik najmanje brojan konstitutivni narod. A koliko je BiH Hrvatima stalo do stare domaje, svjedoče i netom završeni izbori u BiH, iz Hrvatske je iskoristilo pravo glasa u BiH SAMO 25.000 osoba ! Samo u Hrvatskoj ih ima preko pola miljuna ! I svaki drugi ima obje putovnice ! Nek se nađe, brajo, Balkan je ovo, jal tura, jal jazija...
Samo, i iz te BiH bježe mladi ljudi, čitave familije, isto kao i iz Hrvatske, ne daju na sebe, da ih stranački uhljebi (i dalje) jebu u zdrav mozak, podižu Njemačku, Irsku ili Norvešku, za neusporedivo veće novce, bolje uvjete rada, stanovanja , i življenja uopće. Tamo ih ne jebu u glavu svaki dan sa šupljim pričama, o domobranima, ustašama, četnicima i partizanima...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 15, 2018 10:27 pm

Ako tako mora bit onda će tamo i dalje odlazit .Ispada da san ja sa 38 god.triba isto tamo otići i do sada san moga i nekakvu mirovinu zaraditi.Ovako san zaspa,osta ovdje,ostarija i vrlo vjerovatno popušija. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 16, 2018 6:24 am

Od 1992. svaki dan, poslin šoneta, pročitan sve natječaje za posao, u svim dostupnim novinama. Ono što mi je tada upalo u oči, i ne jenjava, jest da većina stavlja u oglas rečenicu da prednost imaju osobe do 35 godina. Znači, stari poti nemaju šanse.
U Australiju i Novi Zeland ne izdaju radne vize za starije od 40 godina, iznimno je granica 45, za neka deficitarna zanimanja.

Te dvije zemlje, baš kao i SAD, imaju jednu drugu pogodnost, tamo imaš pravo na penziju već sa 10 godina radnog staža, no počmeš je dobivati sa 60.
Mi smo ušli u osamostaljenje sa (pre)punim mirovinskim fondovima, u par godina je to sve nestalo, da bi već za ministrovanja Škegre, država , i ta se praksa održala do danas, se dodatno zaduživala za isplaćivanje redovnih mirovina.
Zemlja u kojoj ima više umirovljenika nego aktivnih radnika, koji pune državni proračun, pa samim time i fond MIO, nema budućnost. Jednog dana ćemo se probudit, i bit će kao što se dogodilo u Čileu i Argentini, samo će osvanuti na prvim stranicama novina, i na prvim vijestima na radiju, da nema novca za penzije, plaće za državne službenike, vojsku, policiju, javne službe...
Šta onda slijedi, zna se, tzv. južnoamerički model, tipičan za naprijed narečene zemlje, mrak, bezperspektivnost, tamnica naroda , egzodus.

A sve je i počelo sa tzv. južnoameričkim modelom 200 obitelji, koje su trebale voditi Hrvatsku. Model koji je trebao samo napuniti džepove malobrojnih, a narodu je samo bilo sve gore i gore.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 16, 2018 7:19 am

Meni i ženi su prije par godina prestali slat izvješće sa REGOS-a o stanju na računu.Na silu su nas ubacili u drugi stup kojeg nismo tili.Nismo imali izbora. :x
Očito se ta lova "izila".A svaki misec od plaće nam redovito uzimaju novce.Da smo te novce uplaćivali u životno osiguranje bili bi na računima.
Sve ovo što si napisao,moj zet odavno govori.Tada su mu roditelji bili živi pa se bojao da ostanu bez mirovine.Uvatili su 70 god.pa nisu puno ni uživali u mirovini.
Mene bi sad tokalo do 67 radit jer nemam staža.Ali ako do tada bude i Hrvatske,puna šaka brade.Jer,ruku na srce,kako je krenulo i di ovo ide 15 god.je jako puno godina.
Znači pečati sa nulama će i ode doć? :cry: Jeli tako bilo u Argentini?Eno u Venezueli ne mogu za plaću papar kupit a što tek sa mirovinom :?: :o
U postu u svezi Gračaca sam na kraju napisa da nam nema spasa.Nisan se zajebava ka oni iz TBF-a.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK