Krunski dokaz kako nas drže za budale :
Uspostava UKV radioamaterskih komunikacija ostvariva je putem dobro postavljene i ispravne mreža
repetitora diljem zemlje. Repetitori Hrvatskog radioamaterskog saveza nalaze se na dvadesetak
ključnih vrhova Hrvatske (uključujući i otoke) poput Sljemena, Papuka, Učke, Velebita, Biokova, Brača,
itd. te su dio međunarodne radioamaterske mreže repetitora. Većina radioamatera, a naročito mladi,
upravo radom preko repetitora stječu svoja prva iskustva u radiokomunikacijima, u konstrukciji
antena i izradi antenskih sustava. Na taj način djeca i mladi stječu višu razinu znanja i vještina tehničke
pismenosti i STEM-a općenito, čime postaju konkurentniji na tržištu rada, a posredno dižu tehničku
pismenost cijele Republike Hrvatske te pridonose dinamičnijem razvoju društva i gospodarstva 21.
stoljeća. Za razvoj i neprekidnu funkcionalnost navedenog sustava repetitora potrebno je ulagati
znatna financijska sredstva. Održavanje i montažu opreme te rad na istoj obavljaju radioamateri,
članovi različitih radioamaterskih udruga iz cijele zemlje, na volonterskoj osnovi. Repetitorska mreža
HRS-a najvećim dijelom je vezana uz objekte tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba, jer se koriste
njihovi objekti za montažu repetitora te ostale potrebne radioamaterske opreme. S obzirom da Savez
od 1.1.2017. godine mora plaćati mjesečni najam tvrtki Odašiljači i veze d.o.o. za korištenje prostora na
njihovim objektima, potrebna su nam znatna sredstva kako bismo podmirili taj trošak.
Ovakav skup bedastoća, neistina, i netočnosti, odavno ne vidjeh ! I nije dosta što ja pišem, kritiziraju ih iz svih krajeva RH !
Oni su to napisali početkom prosinca i ne odustaju od toga ! A sve da prikažu predviđeni trošak od 54.000 kuna za ugovore s OiV-om opravdanim. Nema veze što je u tekstu repetitor na Braču, a nema ga, karta sve trpi...
A bedastoća da mladi stječu RA znanja na repetitorima !
Podsjeća me na predratnu seriju Đekna, kad ono Radosav reče : Sine Mišo, ja ne viđu veće budale od tebe !
Moram li pisati da nisu predvidjeli ni lipe za QSL biro, i za IOCA program ?
Moram li pisati da , što im fali, za njihovu YOTA2020, misle uzeti od naših članarina ? Samo fali 124.700 kuna ! Mašala, inšala !
Moram li pisati da pročitah da je predviđen trošak od 2.000kuna, naknade volonterima za sudjelovanje u AA natjecanju !!!
Ima još, samo nemaš kome reći, ni pisati. Jer naše primjedbe, dopune i prijedloge, ne uvažiše, dapače, kao da ne postoje, nitko za njih ne zna ! Dopuštam mogućnost da je i još netko nešto poslao, ni to mi nismo dobili ! Komunikacijski muk.
Ali, tu priča ne završava, tek počinje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja