by 9a2jg » Fri Sep 21, 2018 5:48 am
Evo ti pišem iste riječi, po treći, jubilarni put ; nemam favoriziranog, ili, po domaću, " omiljenog" portala, index-a najmanje. No, ponavljam se, u zadnjih 20 godina, svi ostali, tobože neovisni, portali, nisu razotkrili ni 10% afera, na hrvatskom ozemlju, kao index. Stoga je on rado čitano štivo, od strane svih političkih opcija, ma šta ti i takvi govorili u javnosti. To ti je isto kao kad oni što bi branili Bajagin koncert, čim uđu u auto, nakon posjeta PSK ili Germaniji, ili HL-i, upale auto, i u njemu trešti Ceca, Mica Trofrtaljka, ili neko slični. Toga sam se nagledao uživo, i prikoviše, ovoga rata, kako u Hrvatskoj, tako i BiH.
Što se tiče mog "kolege" iz AKL-a, on je bio, kratkotrajno, i moj radni kolega, prije 20 godina, u Vladinom uredu, no od tada nismo komunicirali, njanci telefonom. On je političan, ja apolitičan. On ima jako lucidan i kvalitetan um, visoko mu je podignuta ljestvica, samo njega hebe činjenica da on ima svoju kolumnu, koju mora napisati, jer, pretpostavljam, od toga živi. Pametnima dosta.
Da završimo s pravom temom, istina je voda duboka, kako piva MPT. Velika Albanija se stvara već više od 100 godina, samo Šiptari sad misle da imaju podršku Amera i za to, pa su se malo osokolili. Sve države, i državice, na širem Balkanu, sve do Turske, koje su imale u radnom nazivu Velika, su propale, zbog proste činjenice jer je put do toga vodio preko gaženja drugih, po njima manje vrijednih, naroda koji tu žive.
Za kraj, ali svakako ne zadnje, nisu hrvatski vojnici, koji su sa mnom bili na prvim crtama u istočnoj Hercegovini pivali, ni Hrvatska do Zemuna, ni Sarajevo ispod Trebevića, ni U Madridu grobnica od zlata, nego su jebavali matere meni i ostatku zapovijedništva, di smo ih doveli, da stoje na prvim crtama, i gledaju na TV Sarajevo mitinge o bratstvu i jedinstvu, prvo u Sarajevu, poslije u Mostaru. Njihov pritisak da ih vratimo kućama je bio golem !
Koliko smo mi tamo bili legitimni i legitimno govori i činjenica da smo sve oznake hrvatske vojske morali poderati s odore, i ostaviti, zajedno s osobnim dokumentima, u hladnjači Razvitka u Metkoviću. Neprijatelj nas je mogao ubiti, kao psa, da nas je zarobio, jer smo bili u statusu nelegalne formacije, ili špijuna.
Za jedan petak, dovoljno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja