Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Aug 28, 2018 2:17 pm

Ovo je totalna sprdačina sa Uljanikom. Ujedinili se s 3. majom, da bi im naredili da in posude 550 miljuna kuna, za koje su unaprid znali da neće vratit, jer da nemaju odakle ! Smišljena prijevara !
Samo da su to učinili, to je već kazneno djelo s predumišljajem !
Podsjeća me na Hajduk, grad Split i onih 60 miljuna kredita, koje je, na kraju , grad vraća, a kako san ja NA POČETKU, jedini u RH, i napisa !

Uljanik je 47% u rukama radnika, 12 direktora-managera su, sve do prošli misec, uredno dobijali svoje managerske prinadležnosti, premije i nagrade, a znali su da Uljanik na svakoj novogradnji gubi nekoliko stotina miljuna kuna. Svjesno su varali dioničare prikazujući stanje (puno) boljim nego što to jest. Za jaja obisit, svih 12, nasrid Pule, skupa s čelnicima IDS-a, koji su HDZ Istre. Ništa nije bilo u Istri, a da oni nisu znali za to. Sad, tobože, padaju s kruške !

Ovom je narodu već pun kurac davanja svima, brodogradilištima, poljoprivredi, Croatia airlines-u, HPB-i, na desetke miljardi NAŠEG novca, kojeg nemaju, nego se zadužuju u inozemstvu, i time dovode u dužničko ropstvo našu djecu, i njihove potomke.

Ko daje privatnim iznajmljivačima po Dalmaciji ? Niko ništa, samo se od njih uzima, i to sve više i više. Od Nove godine 2019. viša boravišna taksa, viši porez na afitavanje, zašto ? Da se hrane uhljebi, i naprijed navedene grane privrede, koje samo proizvode gubitke, od 91' do danas.
Vlada se ponaša kao Robin Hood, uzima nama, da bi davao njima. Nije ovo Šervudska šuma, ovo je brdoviti Balkan. Ako smo mi privatnici, i na nemilosrdnom tržištu, onda trebaju biti i oni !
Dosta je 27 godina harača.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 28, 2018 2:34 pm

Onda kojem smo scenariju bliži? Grčkom ili onom u Venezueli? Ili možda mix? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 28, 2018 2:42 pm

Da se opet zarati, PRAVI ratnici ne bi ni malin prston makli, more bit da bi se digli samo oni falši, oni s falšin invaliditetima, da održe status quo, a ne da brane Domovinu. Jer, na početku rata je bila hajka na SUBNOR, i navodne beneficije PRAVIH boraca. 99% izrečenog i napisanog je bila laž, smišljena u "kužini" HDZ-a, da in mogu smanjiti mirovine na 1/3 nominalne.

Hvidra je danas paravan za mnoge koji nezasluženo primaju , za hrvatske prilike, visoke mirovine, i ni to in nije dosta, nego redovito rade, uz tu mirovinu, na "paucima", toplanama, parkinzima, nikad dosta.

Jadna je ona zemlja gdje čovjek koji je radio 45 godina ne može pristojno živjeti od svoje mirovine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 28, 2018 2:49 pm

A to in je njihova borba dala!
Nemoj tako druže Koki
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 28, 2018 4:46 pm

Vladajuća stranka je "kupovala" birače, koji su joj siguri, ka u SBER banci, jer je samo tako mogla ostat i opstat na vlasti. Pravi domoljubi i dragovoljci umiru od tuge, samo ta dijagnoza još nije našla mjesto u liječničkoj nomenklaturi bolesti od kojih se umire. Nekima su radili i autopsiju, nisu mogli naći uzrok smrti. No, to je tabu tema, o tome se ne govori, a još manje piše.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 29, 2018 8:36 am

://www.index.hr/vijesti/clanak/gubitaski-uljanik-vodi-pet-godina-danas-ima-vilu-jahtu-2-stana-i-3-garaze/2020320.aspx

Za jajca obisit, nasrid Pule...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 29, 2018 12:45 pm

Ti si rođen pod sretnom zvijezdom jer si debelo pasa prosjek od 52 god.koji vażi za jednog branitelja.Toliko ja sada imam! ;)
Ali za mene to ne važi jer ja nisam branitelj. :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 29, 2018 12:58 pm

Upamti Reni, ja sam bio treći po starosti u 114.br.HV-e ! Stariji su od mene bili samo zapovjednik brigade pukovnik Ante Čatlak, i skladištar iz Trogira ! Njima iz poštovanja prema godinama, i činu, nisu govorili ništa, ali su meni, svako malo, govorili : Koji je tebe kurac tira ovamo ? Ako nas, ne daj Bože, zarobe četnici, ti si prvi za odstrel !

I u bivšem sustavu, i u sadašnjemu, limit je 55 godina, nakon toga se ne diže u rezervu. No, ima samozvanih doajena, "branitelja", logističara, i inih, koji su bili mobilizirani, kad je meni rata bilo već priko glave, a koji se sada kurče mirovinama dvaput većim od moje. Sve in je za kurac, ja mogu svakoga pogledat u oči, oni nikoga ! Jer, oni su otaljavali zakonsku OBVEZU odazivanja na bijeli mob poziv, oni nisu branitelji, iako se s tim pridjevom kite, oni su se odazvali da ne fasuju zatvor, po službenoj dužnosti.

Koliko su "domoljubni", i u HV su krali i davali pojedincima, a ja, demobiliziran, nosio u HV ! Jel' ti sad jasno zašto smo mi dva paralelna svijeta ? Oni krali, ja punio vreću, zvanu HV !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 29, 2018 2:26 pm

Upravo sam to i reka.Samo su odabrani dragovoljno stali u obranu Domovine kad je tribalo.Svi ostali su MOBILIZIRANI.Amen
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 29, 2018 2:44 pm

Ali to nije sve !

Uvik ima i ona, TREĆA, kategorija, koja je NAJVIŠE potegla !
To su ti, ka oni u Supetar, šta mu je JEDAN DAN prid umirovljenje, dalo čin pričuvnog satnika, da bi moga imat dvostruku penziju od moje, a svaku je večer ženi grija guzicu u Supetar !
Ili oni drugi, isto iz RK, šta je bija skladištar, ima potvrdu da ima PTSP, a nije se maka iz Supetra ! Kad ga je, jedan naš zajednički prijatelj, pita da kako to, on mu je reka da je on pritrpija vele ti straja, jer da su mu kroz oni prozorčić od skladišta mogli ubacit bombu !!!!!!! Ko , oni Jugosloveni iz Supetra ?
Treći, šta je da zapovid , citiran, "da se ne vozi ustaše bez autobusne karte", šifrer po VES-u, sad ima dva i po puta veću mirovinu od mene ! Jučer san sidija sa njihovin vozačen, koji bi mi zna reć, u srpnju 91', aj sidi tamo iza, ako me vidi direktor, najebemo i ja i ti. Potvrdija je, prid 15 ljudi, sve moje riči, i navode.

Moga bi , ovako, do prikosutra, mi dobili rat, oni uživaju. Oni, šta bi odma dali desnicu da in se vrati bivši sistem.
Neću više, a moga bi, ima materijala........ pun japanel.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK