Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Thu Jun 20, 2024 5:48 pm

Četiri hrvatska branitelja u osmrtnicama SD danas ! Neka im je laka hrvatska gruda koju su branili, i obranili. PUMB
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 15, 2024 2:53 pm

Da su znali da će se sve u ovo sranje pretvorit,siguran sam da je mnogi od njih ne bi branili.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 16, 2024 12:44 pm

Evo sad i Laureat piše da smo, citiram, "obranili Hrvatsku " ! Nisam mogao vjerovati svojim očima ! Mi jesmo, a on je bio doma svaku večer, cili rat. Svoj ratni put neka objašnjava unucima. Moja djeca znaju moj ratni put, u bobu.
Od pokojne majke sam samo zadržao njene ordene iz NOB-e. Tako će i moja djeca, moja odlikovanja. Jabuka uvijek pada pod jabuku, ako je drvo jabukovo ! (Hugo!)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 18, 2024 8:15 am

Taka me Laureat u šuštu, a bilo mu je bolje najveće govno iz kanalizacije pojist, nego to šta je učinija. Jer piša po onima koji su ugradili sebe u neovisnu Hrvatsku.
To ja, i nijedan branitelj Hrvatske nećemo dozvoliti ikome, a naročito njemu.

Evo ja ću napisati, kako on veli, četvrti put : Svi "veliki Rvati" pišu da je pokojni tajnik Žika bija KOS-ovac, Nišlija, Pančevac, Banjičar, i ko zna šta još, ukratko neprijatelj Hrvatske, u službi JNA. U tog Žike je završila moja predstavka protiv druga Rolanda zbog kršenja ponašanja na RA bandu. To je ostalo u ladici, nikad procesuirano.
Ajmo ispočetka ; ako su velke Rvatine u pravu, onda je Žika znači štitija Rolanda ? A šta bi ga štitija, osim ako nisu iz istoga jata ?

Kvadrat nad hipotenuzom, to zna svako dete, jeste zbroj kvadrata, nad obe katete ?

P.S. Ja sam osobno, u kancelariji SRH-e, u Dalmatinskoj 12, bija na više božićnih domjenaka, u organizaciji tajnika Žike, koga su nabijedili da je bezvirac i ateista, a nijedan tajnik ili tajnica poslije njega, nisu organizirali ništa !

P.S.2 I niko nikada iz narečene kancelarije nije izaša napit, ili pijan. Drug Rolando je organizator pijanke u Kraljevici, osobno je donija kaštelanski crnjak, kojim su se oblokali, a za sve nerede, pred upravom hotela, optužio Mihovila 2VQ i mene.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 24, 2024 6:41 am

Gledam današnju SD on-line, 7 hrvatskih branitelja umrlo. Prestrašno. Pretežito mladi ljudi. Neka im je laka hrvatska zemlja. PUMB
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 04, 2024 9:21 am

Svim građanima Hrvatske, a posebno braniteljima, policiji, gardi i HV-i, čestitamo sutrašnji praznik, Dan domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja.
Sjetimo se svih žrtvi za slobodu, civilnih i vojnih, poginulih, ranjenih, i invalida DR-a. Svima jedno veliko hvala.
Ne dajmo rasprodaju Hrvatske, ono što je krvlju, životima, i zdravljem obranjeno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 05, 2024 8:20 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 09, 2024 6:42 am

Neki dan je svečano obilježena 33-a godišnjica utemeljenja 115. imotske brigade HV-a. Neću pisati o njenom slavnom putu, baš kao i o imotskoj bojni 4-e brigade, ima stručnijih i pozvanijih od mene, samo da ponovimo gradivo, da je i tamo bilo AKL-ovaca, i formalnih, i onih kojima je AKL u srcu. Da se ne zaboravi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 14, 2024 6:42 am

Za tri dana obilježavamo tužnu obljetnicu, 34 godine od pojave prvih balvana na cesti, odma iza Vrlike, kod Civljana. Bio je to nagoviještaj strašnih događaja, progona hrvatskog življa iz tog područja, i samo slijepci nisu htjeli ni mogli vidjeti što se sprema.
Iz AKL-a su išli Audijem, da vide te bradate pijane spodobe, kad su se uvjerili u stvarnost, polukružni okret na cesti, i bježi ! Kud češ, bez oružja na lovačke puške i kalašnjikove ? A vrućine su bile opasne, baš kao i sada. Pa kad je brlja uskuvala...
A moj se kum, vraća sa ženon iz Zagreba, i vidi on balvane i bradonje na cesti, veli ženi : Boga ti, nisan zna da se snima ratni film ?! Koji smo naivci bili !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2024 9:10 pm

Na današnji dan, prije 34 godine su osvanuli balvani, odma iza Vrlike, put Knina. Početak ludila. Ujutro, je talijanski konzul u Splitu počeja, i nije fermava cili dan, pozivati sve talijanske državljane da napuste Dalmaciju, jer da nisu u njoj sigurni !!!!!!!
U noći, 17-og meni došla talijanska dva para iz Rima, u apartman, nismo ga bili stigli ni uredit. Kad su se digli, oko podne, ja ih, ka dobar i odgovoran domaćin, informira šta pizdi njihov konzul. Oni mene upitaše samo jedno pitanje : Jesmo li mi siguri ovdje ? Odgovorih : Ka i ja ! Ostadoše 14 dana, i napraviše u moju kamaru dvoje dice.
Bog ih blagoslovija.

Neću sad pisat kako su članovi AKL-a, pojačani sa 3 djelatnika SZUP-a, išli na Gospojinu u manastir Krupa, i kako in je iguman Kozlica spasija glavu, od pijanih četnika.
To san već pisa, nekoliko puta, ali ljudi neće da to čitaju. Zabiju glavu u pijesak, pa te naguzi ko stigne.

Iman ja još materijala, prikoviše, samo, prošla baba s kolačima... Nikoga to ne interesira više. Čak ni u Kijevu i Civljanima. Žalosno, ali je tako.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK