Neki dan dođoh u Supetar, i ponesoh četrdesetak boca koje sam sakupio u kući. Kako sam došao malo prije otvaranja velikog trgovačkog centra (neću mu spominjati ime, da me ne tuže,

), slušam stalne abonente koji su već tamo, s bezbroj PVC kesa, punih boca. Priča koju su pričali je vrlo interesantna. U hrvatskim sakupljalištima sustavi otkupljuju po 7 eurocenti komad. U austrijskim i njemačkim sakupljalištima, navodno, otkupljuju po 24 , odnosno 25 eurocenti ! Ja upadoh s (glupom) upadicom da kako im se isplati voziti ?
Vrlo jednostavno, stade objašnjavati jedan penzić, ovdje dovoze robu iz Austrije i Njemačke, i vraćali bi se prazni, ovako napune šlepere, i svi na dobitku !
Šećer sam, naravno, ostavio za kraj. Pitam ja tamo te sveznajuće penziće : Dobro, ovdje uvik ima poneki, ako ne i pola branitelja, šta donose boce, da poprave kućni budžet, ko to skuplja po Njemačkoj i Austriji ? Nisu mi znali odgovoriti.
Zato i je ovaj post, pod ovim naslovom topica, jer predmnijevam da samo u Hrvatskoj to rade (i) branitelji ! Koliko nam je dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja