by 9a2jg » Tue Dec 13, 2016 4:54 pm
Uvik je to tako bilo, i bit će. Kako u Hrvatskoj, tako i u Ukrajini, Bugarskoj ili Poljskoj. Ne postoje nigdje instant operatori, nije to kesica Nescaffe-a, koju češ usut u šolju, dodat vruću vodu, i popiti. Prvi koji je promovira tečaj od 5 dana je posta Laureatom ! Znači, od glave riba smrdi, uvik je i smrdila !
Šta javnosti nisu priznali da su organizirali kupanje i odmor dice, nego su nas, godinama, pravili budalama ?
Da su tako rekli, ja prvi ne bi ima ništa protiv ; i ja sam, ka dite, iša preko društva Naša djeca, na Pokljuku, Brezovicu, Mariju Bistricu, Fužine, Lokve, i ko zna gdje sve ne. Ovako, predavači su vodili svoju dicu, svoje pulene, za naše pare, i to NIKADA specificirane, po pojedinačnom projektu, nego uvijek đuture, po principu, nas i Kineza 4 i po miljarde !
Da li trebam reći da nikad nisam dobio QSL-ke sa tih Obrovaca, a radio veze, i poslao svoje QSL-ke ? Lijepo ih uče, od malih nogu naopako ! A kako bi drugačije, kad ih onaj koji ih uči ne šalje, ni iko iz njegovog uzdaničkog kluba !
Kada sustav da takvoj osobi DRUŠTVENO priznanje, za takvo ponašanje, onda je vrijednosni sustav svih filtara, koji su doveli do tog da takva osoba primi društveno priznanje, najblaže rečeno UPITAN, da ne rečem neku žešću, adekvatniju, riječ.
25 godina je funkcioniralo po principu ja tebi - ti meni. Taj obrazac ponašanja je rođen u HZTK, a onda se "primjenio" i na HRS. Baš kao što HZTK glumi meritornog suca između države i volontera, tako bi , djeliće tog "sudovanja" i "filtriranja", htio sebi prigrabiti HRS.
Pošten čovjek tu nema šanse dobiti priznanje koje je debelo zaslužio. Tu je počelo nepravdi, zadnjih 25 godina. Za ostale parametre se "pobrinu" drugi faktori.
U konačnici, svi dobro plaćeni sinekuristi se svojski trude da svi volonteri i dragovoljci, jedan po jedan, dignu ruke, i pošalju sve u neku stvar.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja