Zajednice tehničke kulture i nacionalni savezi tehničke kulture udruženi u HZTK dužni su uskladiti svoje djelovanje i akte s odredbama Statuta Hrvatske zajednice tehničke kulture u roku od šest mjeseci nakon donošenja. Statut HZTK donijet će Skupština HZTK krajem ožujka 2015. godine.
Nacionalni savezi u izradi svojih statuta mogu koristiti Statut HZTK kao predložak, s tim da umjesto funkcije „glavni tajnik“ navedu funkciju „tajnik“.
Ovo je c/p sa stranice HZTK. Bjelodano je da se svi konci vleču iz HZTK, jer oni hoće da se održi postojeće stanje u kojemu oni glume meritum, a provode distribuciju državnih sredstava.
Ovaj pasus zorno dokazuje i da u HRS-u nije postojala nikakva "radna grupa" za izradu prijedloga Statuta radiokubova, nego je u manufakturi HZTK, metodom resavske škole štancana špranca po kojom si vječan podanik i rob, prvo HRS-a, a zatim (po njihovom "savjetu") i ZTK odnosno HZTK.
Razumljiva je i golema nervoza istih, jer se ljudi bude, govore, opravdano bune, hoće zbaciti nepravedni teški jaram, i nezaslužene okove. Zato Puki i vrhuška vrše konstantan pritisak na klubove da , citiram jednog predsjednika radiokluba, "što prije se donese novi statut u kojem MORA pisati da se klub DOBROVOLJNO udružuje sa HRS-om i ZTK/HZTK". Normalno da za moje tvrdnje namam materijalnih dokaza, ali pričam , svakodnevno s amaterima Zagreba, Varaždina, Marofa, Daruvara, Bjelovara, Zadra, Dubrovnika, Splita, Rijeke, svi mi govore slične riječi.
Posebno ogavno je što nam hoće opet poturiti kukavičje jaje u vidu profesionalne tajnice (tajnika). Kad će stoka sitnog zuba/guske u magli, shvatiti da je to samo zato da HZTK u cijelosti kontrolira HRS ?
Trošak tajnice je godinama veći od svih troškova programa osnovne djelatnosti ! Pa ima li ko razuman u Zagrebu ?
Kako drug Gumeni ima i dobrih ideja, izjavljujem da se javno slažem sa njegovom (zakašnjelom) inicijativom idejom da sve to može odrađivati neko iz svog stana, uporabom modernih tehnologija, uz simboličnu nadoknadu za part time job, ili besplatno.
Ono što me ljudski smeta je notorni balkanizam da, ne samo drug Gumeni, on je vrh balkanske sante, nego golema većina, sere po forumu, 3675, mobitelima, i FM simpleksima, ne valja HRS, ne valja HZTK, a niko od njih da ČITA, NAPIŠE, POTPIŠE SE, i, što je najvažnije, POŠALJE NA UKAZANO MJESTO, U ROKU !
Predugo smo mi, mali balkanski narodi bili pod Turcima...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja