Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed Jan 23, 2019 10:23 am

Gledao sam i live video kad su dizali zelene kartone NAPAMET

Pola od tih su ti oni fantomski klubovi koji egzistiraju samo na papiru, i služe HRS vrhuški za glumu demokracije, transparentnosti i zakonitosti.
U Korčuli i FER-u po jedan član, radio klub to sam ja ! U Veloj luci i Daruvaru /Kefa) ni jedan ! U Tršću i Garešnici dvoje, nema trećeg za preferans, Zlatko vrati se, fali in treći !
Moga bi vako do prikosutra.

Tek sad počinje topnička priprema, tj. šta, pripremanje pozornice za predstavu koja će uslijediti na izbornoj skupštini, u koncem prvog kvartala 2020.

Kibi malo, kad nije "bazna" godina za određivanje broja zastupnika, Jan Hus ima 20 plaćenih članarina (izvor : HRS, stanje plaćenih članarina na dan 30.8.2018. , zadnji dostupni), a kada je "bazna", onda ih je 60, sve da bi bila dva zastupnika, koji revno dižu ruku vladajućima !

Ma ne triba ić u Daruvar, otiđi u Smodlakinu, tamo ti je bilo na skupštini DEVET članova ! 2016-35, 2017-42, 2018-34 ! Ne triba ti vakultet, dosta je i pučka škola za vidit Potemkinovo selo.
Ali, i ta bratija poslušno diže ruke za vladajuće, pokorničko-udvornički mentalitet, potican od "dobrovoljnog" tajnika !
Sve mi je jasno, ali jedna stvar nije. I tajnik je osoba koja predstavlja klub, kako netko može bit u jednom klubu (doživotni)predsjednik, i predstavljati taj klub, a u drugomu tajnik ?
Last edited by 9a2jg on Wed Jan 23, 2019 5:49 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 23, 2019 10:39 am

Ima dva miseca da R0,gradski repetitor NE RADI !! Eto ti to Potemkinovo selo.
Puno se priča a malo i ništa radi.Ne radi ni R 23 :lol: :lol: na Visu.To oće ka reć repetitor na simplex kanalu. :? Ne radi ni R5 na Biokovu. :o JBT,ko da je virus gripe uvatija te repetitore.Ali zato D-STAR uredno radi.Samo mi to neznamo. :lol: :lol: :lol:
Jučer nisan moga nać praznu QRG na KV-u od one puste mladeži iz 9A1CIG i 9A1CFN :D
Mora san se maknut na šototajersku frekvenciju.Tamo di se podmornice dozivaju. Ima bit da je još nisu ubrali? :)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 23, 2019 11:49 am

Jučer nisan moga nać praznu QRG na KV-u od one puste mladeži iz 9A1CIG i 9A1CFN :D

Ali to nije sve ! Vidit češ ti, sad kad "dobrovoljni" tajnik RK Marjan upiše puste tečajce, ne triba ti ni palit stanicu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 23, 2019 12:37 pm

Vas drhtim. :D Pa tako po celom telu.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 2:51 pm

Ajde, poslaće ti QSL-ku TO19.. ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 2:54 pm

Neću ih radit,ne boj se ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 3:03 pm

Predsjedniku HRS-a

IO i NO, na pažnju

Evo već četrnaesti mjesec da ne primamo QSL karte iz QSL biroa. Pišemo, govorimo, sve uzalud. Mi trpimo teror nerada, za uslugu koju smo unaprijed platili. Na nijedan naš dopis ne odgovarate. Pravite se kao da mi nismo članice HRS-a. Proklamirate, u službenim dokumentima, i planovima jedno, a radite, ili bolje rečeno, ne radite ništa. Zna li HZTK kako se odnosite prema svojim članicama ? Jeste li njima napisali, uz prijedloge programa za financiranje, da uopće ne komunicirate sa članstvom ?

Nemojte misliti da nismo vidjeli čitav niz nepravilnosti i kršenja zakonitosti prilikom tzv. elektroničkog glasanja, i javne rasprave od tri dana, od kojih su dva bili vikend, a treći stara godina ! Dva kluba , koja su uredno platila članarine, nisu pripuštena glasanju ! U isto vrijeme, pripušteni su tzv. fantom klubovi, sa od nula do 5 članova. Za mnoge nismo bili u stanju provjeriti da li su išta platili Savezu, jer ste nam uskratili i tu informaciju. Zadnje s čim ste nas obdarili je stanje članstva i plaćanja u kolovozu 2018.g. ! Nijednom niste objavili spisak članstva, s pripadnosti matičnom klubu, otvoreno polje za sve vrste malverzacija i prijevara, prilikom određivanja i biranja zastupnika skupštine HRS-a.

Da li je normalno da, od ustoličenja, mi nismo primili ni jedno pismeno od tajnice HRS-a ? Zadnje 4 godine ikakvo, iz HRS-a ! Zašto javnost nije upućena u sve primjedbe, kritike i prijedloge na rad i Statut HRS-a ?

Ako niste u stanju osigurati normalan rad i djelovanje HRS-a, odstupite, provedite izvanrednu skupštinu, i prepustite drugim, sposobnim, odgovornim, i koji hoće raditi. Ovako više ne ide.

Pozdrav,

B. Đorđević, 9A2JG, tajnik RK Split
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 4:33 pm

Nije trebalo puno čekati na reakciju. Kao i prethodna dva puta, predsjednik HRS-a se nije udostojio odgovoriti, nego je to, opetovano prepustio svom QSL manageru. Da vam ne prepričavam , evo

Na pozornost svim prozvanima

Kao prozvani u navedenim pismenima od Gospodina borivoja zvanog i Koki, da ne bude zamjene oko imena s uvaženim kolegom i vrsnim radio-amaterom
gospodinom Franjom Kokoričem...želim izjaviti slijedeće:

s gnjušanjem i največim gađenjem odbacujem NEUTEMELJENE I LAŽNE INSINUACIJE koje navedena spodoba navodi, a tiču se rada QSL ureda!

Navedena spodoba koja se naziva i radio-amaterom..... je do ne tako davno dobivala QSL kartice na SVOJU KUĆNU ADRESUUUU!!!! nekoliko puta godišnje.....što nigdje ne spominje!!!!!

Zadnja pošiljka karata je poslana na 9A1AKL P.P. u Splitu!!!!!

Ukoliko Savez ne izbaci dotičnu spodobu iz članstva u HRS-u zbog neutemeljenog blačenja i sramočenja svih poštenih radio- amatera ....daljnje sudjelovanje u ovom cirkusu prevazilazi smisao postajanja radio-amaterizma kao nekada uvažene i od društva poštovane organizacije!

S poštovanjem još uvijek

QSL manager

Marinko Marušić 9A3JB

Od jedne neodgojene osobe ništa drugo se nije moglo ni očekivati, salve uvreda, prijetnji i laži. No , mi živimo u jednoj uređenoj državi, ja sam se za to borio, on nije. Zato sam im i odgovorio, čitajte u nastavku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 5:00 pm

Evo i mog, jedino mogućeg, istinitog odgovora na prethodne sulude tvrdnje, bez argumenata, i dokaza ikoje vrste.

Predsjedniku HRS-a

IO-u i NO-u na pažnju

HRS bi trebao biti mjesto, u hramu NTH, s nultom tolerancijom na vrijeđanje, podmetanje, prijetnje, i ostale radnje, koje ne spadaju u civilizirani svijet.

Po treći put, u dvije godine, ja pišem jedinoj odgovornoj osobi HRS-a, predsjedniku, umjesto odgovora dobijam redovito salve uvreda, prijetnji i laži od strane QSL managera.

U zadnje tri godine, dva puta smo, na insistiranje Stručne službe, poslali ispunjen upitnik tko je odgovorna osoba u svakom klubu, i na koju se adresu šalju paketići s QSL kartama.

TZV. QSL manager laže, on NIJE poslao na adresu radio kluba NI JEDAN paketić od prosinca 2017.g. Ja sam osobno bio na poštanskom pretincu u subotu, dana 2. veljače 2019.g., nije bilo ništa, i još sam razgovarao s službujućom osobom, da nije možda nešto slučajno došlo kao preporuka, ali , naravno, nije došlo ništa. Ovo pišem, iako ta adresa NIJE označena kao ona na koju dolazi pošta i QSL karte za radio klub Split, a što se može lako provjeriti na ispunjenom i ovjerenom formularu, koji se nalazi u Stručnoj službi.

Nisko , lažljivo i podlo je podmetanje da je QSL manager meni slao , citiram, "nekoliko puta godišnje, na kućnu adresu", jer ispada da ja izmišljam. Istina je jedna i jedina, RK Split NIJE dobio ništa već 14 mjeseci, a jučer sam razgovarao s ostalim klubovima na Braču, ni oni nisu također dobili ništa, isto toliko vremena.

Moj klub je deložiran iz svojih prostorija, i ja sam SLUŽBENO poslao ispunjen formular na tajništvo HRS-a, da paketići QSL -ki dolaze na moju adresu, iz čisto praktičkih razloga. QSL manager je i tu pošiljku u 12. mj. 2017. poslao na pp u Split, a ne na službeno označenu adresu, samo da mi napakosti.

U godinama kada se relativno normalno ponašao, znali smo dobiti 2, pokoje godine i 3 puta. Na to smo već i zaboravili.

Ja nikog ne blatim, nego pišem istinu, imam za sve i materijalne dokaze, i izjave radioamatera širom Lijepe naše, a istina boli. Taj QSL manager je već dosada dva puta, umjesto predsjednika HRS-a kojemu pišem, meni odgovarao prijetnjama, i pisao "da je bolje da nestanem" ! Predsjednik HRS-a treba, sam sa sobom odlučiti, i jasno kazati, da li on stoji iza salvi uvreda i prijetnji, koje meni upućuje osoba koju se proziva za nerad.

Moj klub, i ja, i dalje stojimo pri prijašnjem zahtjevu, da nam vratite novce koje smo dali u 2018.g. jer nismo dobili nikakvu uslugu. Ko drugačije tvrdi, laže.

Pozdrav,

B. Đorđević, 9A2JG , tajnik RK Split

Ni manje , ni više.

A ima još , spremite kokice, i žuju , bude trajalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 05, 2019 6:00 pm

Na moje opetovano izjašnjenje, drug Marušić je samo odvratio : "No koment!"

Vjerujem i da zaista nema što komentirati, jer sam, ko da sam znao za današnji hepening, jutros pričao , diljem Dalmacije, od Šibenika do Neuma, svi su mi potvrdili moje tvrdnje, to je i njihovo iskustvo ! Sve se to odvijalo, otvorenim tekstom, na viškom repetitoru, čuje se do Mostara, i do Zadra, ko hoće da sluša.

Bol boli, ja sam toga svjestan, ali više od bola, boli istina. A ona glasi, jedino su Marušićevom pajtosu Tomislavu stizale QSL-ke, po Mirku i Slavku, i Mirko mi je to osobno pričao. Jednom je u državotvorni klub CBM donio prijatelj Blaf, ali samo za svoj klub, i Damir Car u Zadar, ali samo za sebe, i dio svog kluba. To je jedina istina, koju sam čuo od očevidaca, iz prve ruke, i ljudi su spremni posvjedočiti, bilo kada, bilo gdje i bilo kome.

Ali, to nije sve. Ja sam narečenom drugu burevjesnik, ili crvena krpa u Pamploni. Jer, nije taj postol na tu nogu. Ja mu nosim glase promjena, da će ga u metropoli smijenit, ne u Dalmaciji, ja sam samo glasnik loših vijesti. A on jadan, valjda je negdje čuo da su u staroj Grčkoj ubijali glasnika loših vijesti, pa mi je valjda stoga prijetio glavom, u prošlom turnusu izmjena nježnosti.

Ali, ni to nije sve. Sad je i drug Hrle u gabuli. Trabunjo je o ovjeravanju računa za IZVRŠENE usluge, a tamo neki Koki piše da nije vršio, ni izvršio ništa u 2018.g. I još se tamo neki radio klub, koji je, eto "slučajno" osnivač Saveza i NTH-e, i najstariji klub u Hrvatskoj, "drznuo" pitati natrag svoju lovu ! Kako ih nije sram ? Jer, u nas je, maltene, došlo normalno, da ti uzmu lovu, i ne dadu ništa !

Ali, ni to nije sve, dapače. Čujem da se renovira jedna prostorija u Dalmatinskoj 12. Nagradno pitanje za 500 miljardi dinara RSK je kome, i za što je namijenjena...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK