Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Sat Jun 25, 2022 8:37 am

Moja generacija je,neka se drugi ne naljute,iznjela na leđima Domovinski rat.I stariji su dali svoj doprinos,razumije se.Životnim iskustvom i smirenošću.Upravo te osmrtnice potvrđuju o čemu govorim.Godine rođenja sve govore. :( Sve smo stariji samim tim i bolesniji.Sigurno da nas je nepravda i lopovluk iznutra pojela.

Neka im je laka hrvatska gruda i mir na onom lipšem i pravednom svitu.
Počivali u miru Božjem.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 12, 2022 9:31 am

Ovo sam našao među komentarima na najjačem hrvatskom portalu
Ne samo feniks. Vidim hvalospjeve na galica. Pa neka onda ovi veliki ervati upisu hwroji vukovara interwiev 2 1/2 pa neka lagano poslušaju prave hrvatske branitelje. A ako hoce netko u matematicki debatu kaj se vukovara tice, tu sam, spreman i jedva cekam da potanjuram brojkama sveznalice. BROJKAMA ,kockoglavi i veleizdajnici navalite. Evo dam vam par poznanica, 45000 ljudi u vukovaru, neka je 50:50 stanovnistvo, 1836 branitelja u vukovaru, od toga preko tisucu "dosljaka" u obrani, a ostalo domaci. 45:2=22,5, doslo tisucu sa strane pomoc branit, ostalih 500-600 je Vukovaraca (od toga skoro 1/3 srba koji su branili Vukovar). To je sad 22 k Hrvata. Sta su tih ostalih 22 k hrvata po podrumima bili samo zene, starci,djeca? Jeli picke bosanske, cekam vas odgovor? Ocemo jos u jednadžbu, picke neobrazovane, roboti jedni

Vrlo vjerojatno da je blizu istini. Poklapa se sa izviješćima PU koje su slale svoje ljude u Vukovar (daleko najviše, od ukupnog broja vukovarskih branitelja!), HOS-a, Jastreba , Mladog Jastreba i obitelji Zadro.

Ako je to tako, a svi me uvjeravaju da jest, onda će netko, kad - tad, morati objasniti 7.500 braniteljskih mirovina u Vukovaru.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 17, 2022 7:23 am

Zovu me ratni drugovi, radioamateri. Pitaju što se to događa s HRS-om. Svakome pričam istinu. Podsjećam ih na Murter, prije 16 godina, kada "elitisti" nisu htjeli pozdraviti, ni dati ruku, trojcu koji je došao čekirati QSL-ke, sa Brača i Splita. Trojcu koji je od 1990. bio na braniku Domovine.
Bio je i jedan trećepozivac, i jedan što se sakrivao od mobilizacije. S njima su nešto divanili. Pametnima, dosta.

U isto vrijeme su se grlili i ljubili s "osloboditeljima Konavala" i "logističarima HV-e". Para vrti, gdje burgija ne može. Nije sve ni u parama, nešto je i u materijalu. Vrijednosti su na desetke tisuća eura. Vrati koko šta si pozobala. Onaj američki besplatni ručak nešto poskupio...

Progledaće radioamaterski puk, kad - tad.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 17, 2022 8:29 am

Hrvati su jako lijeni za čitati a kamoli pisati.Prosjek je jedna pročitana knjiga godišnje po glavi stanovnika! :o
Pročitaju naslove kako u novinama tako i u el.medijima,portalima,i to im je dovoljno.Zato kad pišem,nastojim što kraće tekstove.
"Polako ti pišem jer znam da ne znaš brzo čitat." :D Hrvati daklen nisu načitani.Polupismen a politički totalno nepismen i naivan narod,ka curica.Može mu se prodati bukvalno rog za svijeću.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 17, 2022 8:42 am

Braniteljima Hrvatske, bez obzira na svršenu školu, ne može.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 18, 2022 3:26 pm

Još jedna crtica, iz života našeg svagdanjeg. U Kraljevici sam se požalio, u prijateljskom razgovoru, Ljilji da u neovisnoj Hrvatskoj nisam dobio dokument po kojemu imam , u kontinuitetu, svoj SWL znak od 1967.g. Ljilja se nasmijala, i rekla : Imam ja to u svojoj bilježnici, budeš dobio poštom. Desetak dana nakon Kraljevice, dobio sam potvrdu o svom prijemnom znaku , u 9A, na svoju kućnu adresu.

Dvije stvari su ovdje znakovite, da HRS nema cjeloviti registar osobnih pozivnih oznaka (dokaz - slučaj moje supruge), a registar SWL-ova, koji su još živi, je u Ljiljinoj bilježnici ! Treba li jačeg dokaza da sustav, ni one dvi službenice, ne rade ? Možda i rade, ali ne za nas ?

Moram li ponoviti da se na toj manifestaciji u Kraljevici posljednji put u HRS povijesti mogao kupiti papirnati LOG, opet kod Ljilje, prodavala ih je ispod tezge, za drugoga, tiskara u vlastitoj režiji, bez zarade za sebe. Zašto ispod banka ? Pa zato jer nas vode ne-operatori, i oni kojima je paper LOG na zadnjem mjestu u pameti !

Moram li ponoviti da smo zadnji put mogli kupiti RA kartu svijeta, kartu QTH lokatora i dnevnike, u Murteru, prije 16 godina, ali - od Čeha ! Česima kapa do poda, a predstavnici HRS-a su bili zauzeti grljenjem i ljubljenjem "osloboditelja Konavala" !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 19, 2022 9:35 pm

"Sa Lovćena vila kliče,oprosti nam Dubrovniče ! "
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 20, 2022 3:59 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/crn ... ajnovije_d

Lažu, čim usta otvoru, jer nijedna granata nije pala na teritorij Crne gore. Na Hrvatsku, od njihovih ruku, ne može se izbrojiti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2022 6:58 am

Čitam osmrtnice u SD, još dva branitelja umrla, jedan dragovoljac. Vršnjaci, poznavao sam jednoga. Počivali u miru božjem.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2022 3:29 pm

Idu i puno mlađi.I od mene mlađi. :(
Počivali u miru Božjem.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK