IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Wed Sep 23, 2026 5:41 am

Opet sam pisao Norbertu, OM6NM-u, da pošalje Branku svoj LOG sa IOCA aktivnosti u 9A. Ako je moga poslat RSGB-u za IOTA contest, šta je bilo teško još jedan klik, i svi zadovoljni ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 24, 2026 10:45 am

Mato, sisa, i samo sisa, to će nan dat kruva ! Ali ne od Anne, ili Nives, nego ona prava ! Jebene su te poslovice, pašu ko budali šamar.
Dakle, zora rudi, dan se bijeli... , a meni LOG od Norberta dođe ! Odma san ga, pod mus, proslijedio Branku na daljnji postupak Na znanje, i ravnanje.

Radio san niki dan i Josipa, sa Raba, ali mu ne pišem, jer znam da nema vajde, i on, baš kao i ja, još vodi paper log, a mislin da je stariji od mene ! ;)
Od njega san, svojedobno bija kupija 830, eno ga još radi, koristim ga za rad na 3,5. Čovik, stara škola, više pazi uređaj, nego ženu ! Tako i treba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 24, 2026 4:20 pm

Već je to manager ažurirao, hvala Branko.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 24, 2026 5:33 pm

Već mi se javljaju kolege, vele nije fer, spominješ Annu, i Nives, a šta je sa Lidijon ? Ne zaostaje ni ona, dapače... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 25, 2026 5:28 am

Da se malo mi maknemo, od ovih "obdarenih" ženskih, ima jedna odlična vijest. 9A3GVD/p je najavio PRVU aktivaciju CI-1012, otočića Stipanac, koji se nalazi u Prokljanskom jezeru, a dio je, i nalazi se u 9AFF-0135 ! Aktivacija je najavljena za prekosutra, u nedjelju, s početkom oko 09:30 LT. Rad je SSB, na 7 i 14 MHz.

Ono što me raduje, osim nove aktivacije, jest činjenica da je najava napisana na HRS forumu, za razliku od prijašnjih najava, koje su redovito bile na Fejs grupi, ili na WhatsApp grupi HFF kluba. Nisam jedini u 9A koji ne rabi Fejsbuk, a u njihovu grupu na WhatsApp grupu ne možeš upasti nepozvan, nego predložen od njihovog aktivnog člana. O tome sam nekoliko puta pisao, ali (do sada) bez efekta.

Čovjeku zaista samo malo treba da bude sretan i zadovoljan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 26, 2026 8:27 pm

Vremenska prognoza je odlična, temperatura primjerena "babljem ljetu" ! Aktivatoru mirno more, a lovcima uspješan lov !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 29, 2026 6:16 am

Noćna smjena dela ! CI-1012 LOG je već okačen, sve liste ažurirane, kapa dolje Domu i Branku.
Ali, to nije sve. Iako se Dom pohvalio da ga je iznenađujuće velik broj 9A lovaca radio, on je u svojoj zahvali napisao da će, vjerojatno, ponoviti aktivaciju ! Pohvalno.

Šta reći ? HRS se godinama, a naročito zadnjih 11, busa u prsa, i kune u svoja "ulaganja" u IOCA program. Ne ulažu ništa, a stalna figa u džepu stoji ! Kad je HRS financijski podupro koju (financijski) zahtjevnu IOCA ekspediciju ? Ja se ne sjećam, a vi ? Ima ih, po hrvatskom Jadranu, koje su postale realno skupe, od Palagruže, do otoka vulkanskog podrijetla. Da ne bi par vrijednih i odvažnih članova RK Marjan, ne bismo imali potvrde o radu sa istih.

Vrijedni Karlovčani i Dugorešani, se više godina spremaju za aktivaciju Palagruže, ali su, za sada financije nepremostiva prepreka. Javno sam pozivao i prozivao Savez da im pomogne, ostalo je bez odjeka. Ali zato, pomažu privatne ekspedicije bivših predsjednika po bijelom svijetu ! Čak je Mate to imao muda napisati u svom godišnjem planu !
Lako je upravit i upravljat društvenim sredstvima, kad dođu na red privatna, nisu baš svi voljni, i hoteći, koji su prije bili najgrlatiji.

Dobro kaže naš narod da je lako tuđim ku...m tući po gloginji ! Isuči, brajo, svoga, pa udri !
9a2jg

Previous

Return to PHRK