by 9a2jg » Mon Nov 26, 2018 8:48 am
Jučerašnjim blagdanom Krista kralja, ušli smo u božićno vrijeme.
Svaki se vladar boji da će mu netko uzesti vlast. Kad su Isusa doveli pred Pilata, ovaj ga upita : Jesi ti židovski kralj ? Isus mu odgovori : Jesi li ti to pitao sam od sebe, ili ti je netko rekao ?
Na Pilatovo ponovljeno pitanje, Isus mu reče : Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta, jer da jest, moji bi se vojnici borili s tvojima, i ne bi dali da me zarobiš.
Pokojni Žika nije bio vjernik. No, poznavao je narod u Hrvatskoj, poznavao je sve radioamatere osobno, poštivao vjerske običaje. Čim bi prošao blagdan Krista kralja, on bi se dogovorio s RA u Zagrebu koji je zgodan datum do Badnjeg dana, i organizirao neformalno druženje u Dalmatinskoj 12. Taj susret je bio redovito dobro posjećen, i ostao je svakom sudioniku u lijepoj uspomeni. Svak bi sa sobom nešto donio, atmosfera bez tenzija, mirno, kako i priliči vremenu Adventa.
Ovi danas imaju predviđene novce za domjenak, ali nemaju bazu. Tako im i treba. Osim ako se neće oblokat, ka u Kraljevici, pa za nerede lažno optužiti mene i Mihovila.
Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja