Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed Feb 07, 2018 9:10 am

Najveći hit Gabriela Garcie Marques-a je Pukovniku nema tko da piše. Nakon toga je Sto godina samoće. Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 07, 2018 9:20 am

Bolje ide "Nešto je trulo u D-12 !" ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 10, 2018 5:44 pm

Ivo 9a3ty,susjed pse ne se ljutit,al nisi fer. Dobro ti je poznato koliko smo zivaca,slobodnog vrimena,love (trajekat,gorivo za kamion isl) Marijan 9a6cm i ja potrosili 2016-e pokusavajuc pustit u pogon yaesu dstar repetitor na Mihovilu al glede PRLJAVOSTI RF SPEKTRA jednostavno nije islo! Ok,ni Marijan ni ja nismo tipovi od FMa al kako moj QRL 700m zracne linije od Mihovila,to mi nije bio problem (2h hoda s ft817 i alatom uzbrdo-nizbrdo za nas 50+ god nije problem,zar ne?)
ukv mngr je dobivao snimak spektra svaki put.znas vrlo dobro jer sam tebe i Franka 9a7jcy "pilao" da se cujemo isl.
Ive,nisi sve rekao,iako si u pravu.
Vy 73 to all
de 9a4dc

Komunikacija Zadar to Zadar, tipična zamjena teza. 4DC elaborira "šporku" lokaciju, a 90% ljudi govori o promašenoj investiciji ! Jedan u kupe, drugi u špade. No, jedan izbačen iz NO HRS-a, drugi nagrađen od iste rukovodne garniture. I slijepac vidi da, izbačeni Ivo brani istinu, a nagrađeni vrhušku.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 11, 2018 7:51 am

No i dalje stoji činjenica da na našem području već godinama nema funkcionalnog repetitora koji bi ljudi mogli koristiti.
Bilo bi fer da se barem kaže gdje je završio duplekser, ako ništa drugo. Ko fol je uzet na servis iako je trebalo samo zamijeniti kabele i T-članove.
No, eto, za nagradu smo dobili D-Star na Ćelavcu. Bar tako kažu. Ne znam nikoga tko je održao vezu preko njega. Nek se javi tko je

Ivo argumentima, druga strana demagogijom, koja je jedino oruđe vladajućih, u odsustvu priznanja činjenice da su D-star najveći Obrovci i gutači našeg novca, nakon "slučaja" Severinac !
I nikome ne upada u oči da iza tih "slučajeva" stoje iste osobe ?

Zemljo, profundaj se !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 11, 2018 12:04 pm

D-STAR,sve se piše velikim slovima.On će s godinama progutati vise love od "afere"Severinac.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 11, 2018 12:57 pm

Ne triba ti velike skule za to skontat ! Do sada su, lani i ove godine potrošili pola, koliko je piza slučaj Severinac ! Kako je izborna skupština 2020.g. , to ti je jušto trošak ka i Severinac !
Ne mere nas zakačit mali Obrovac ! Ili "pošteni", ili ništa !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 11, 2018 12:59 pm

Sve je išlo k vragu!
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 28, 2018 6:32 am

Koliko su "marljivi" vidi se po 9A adresaru, ali i po mnogim drugim pokazateljima. Tako npr. na "službenoj" stranici HRS-a stoji da je Ivo Šimičević član NO-a, iako su ga zdušno izbacili ! Svašta !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 31, 2018 5:30 pm

Država je sve, što joj je pasalo, ostavila da važi, iz bivšeg sustava. RTV pretplata je jedna od tih, za državne firme, korisnih natruha. Od 80 kuna pretplate, 7 kuna ide tvrtki Odašiljači i veze.
Znači, ako ima, kako kažu, oko 2.000 radioamatera u Hrvatskoj, oni svaki mjesec pridonesu OiV-u na bazi državnog harača, 14.000 kuna. Na godinu je to 168.000 kuna. To je teoretski, praktički je suma mnogo veća, jer mnogi iznajmljuju apartmane, sobe i kuće za odmor, gdje je HTV amoralnim i nelegalnim pritiscima natjerao mnoge vlasnike da plaćaju za dodatne TV prijemnike. Nema veze šta je postala pravomoćna presuda zagrebačkog suda, po tužbi ljudi sa Krka, po kojoj je to ilegalno, harač se nastavlja i dalje. I sam sam u toj skupini oštećenika.

Po slobodnoj procjeni, radioamateri, i njihove familije uplate između 170 i 200 tisuća kuna godišnje OiV-u.

Postavlja se logično pitanje : Zar onda trebamo plaćati 85.000 kuna godišnje za smještaj D-star repetitora ?

Neću otvarati drugu Pandorinu kutiju, kako je OiV došao do tih lokacija na čukama, od Vidove gore, Svetog Jure na Biokovu, Labištici, i desetinama drugih ? Znam točno za prve tri, gdje god takneš smrdi.

Zato, zar ne bi bilo logično, slijedom parole Tehnika narodu, da onda "usluge" OiV-a hrvatskim radioamaterima budu besplatne ? Uvidom u dostupnu dokumentaciju, nisu za lokacije platili ni dinara.
Mnoge su otete , od strane SFRJ, JRT, odnosno TV Zagreb, u njihovo ime.

P.S. Gornji brojčani podaci pišu u današnjem Jutarnjem listu.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 02, 2018 12:21 pm

Ali to nije sve.Tamo smo imali neke kolege pa su mogli pokušat barem kazati Ministarstvu i tom OiV-u da je RA neprofitabilna djelatnost,hobby i da smo uvik bili prvi kad je bilo najteže i da je fer da ako ne potpuno besplatno a ono sa simboličnom naknadom rabimo komadić jedne prostorije na narečenim objektima.Nisi ih sve ni naveo.Ima ih još.Vole sebe nazivati elitistima ali za ovo jezik nisu pomakli.Pa ti sad vidi...... :(

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK