Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Mon Jan 22, 2018 2:51 pm

Jutros rano, stiže mi poruka iz metropole, piše mi naš pouzdanik iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, veli, Koki dragi brate, nije samo HZTK, i naš je čovjek u tom tijelu, još s pravom veta !
Pa nastavlja, dobro su i ovo dobili, koliko su im programi "teški" !

Bože mili, kud sam zašo, noć me stigla, u tuđini, nigdje puta, nigdje staze, kojom ljudske noge gaze...

Kako god okreneš, vidin ja da su svi učili retoriku na istom izvoru ! ;) Tako su nam Marinko, Ivo, Mato, pa i Puki, govorili da, citiram, "dobro mi i dobijemo QSL karata...... "

Svaki imperij, od egipatskog, preko grčkog, do rimskog, se urušio - iznutra. Nijedan vanjski faktor nije na to bitno utjecao. Tako će i HRS, neće Koki maknuti ni malim prstom, a tipku Enter ću izbjegavati.

Kako je lipo reka župnik, kad su ga priveli u stanicu milicije, na Borbenu ponoćku : Sve na slavu Boga !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 25, 2018 7:45 pm

Ne samo da njega nije bilo u natjecanju ,nego ako se ne varam, nisam čuo nikoga sa područja Istarske i Primorsko-goranske županije.
Mislim da je Hrle predstavnik upravo tog dijela regije ili ne?

Sve mi to njegovo pisanje sliči na onu staru uzrečicu:

(u žargonu) Prontojmo se i hote
(ili u prevodu) Spremimo se i krenite

Naravno, uzrečica se odnosila na vođe u ratovima.

Što god da ga upitaš, odgovor = stativa

Di su mladi radioamateri - nema ih
Di su stari radioamateri - nema ni njih
Tko je radio u kontestu iz njegove regije - nije nitko
Radi li R4 na Učki - ne radi
Di su 4 broja časopisa godišnje - nema ih
Di je tiskano izdanje časopisa - nema ga
Ima li domjenka u Savezu - imaaaaaaa

Adame, majku mu staru, nemoj, opet će biti svi krivi, samo on i IO HRS-a, ne ! Mrze ga, ja mislim na nacionalnoj osnovi, zato mu ne prolaze programi ! To šta su, što reče Reni, izdrkotina, nema veze, bitno je da je uvijek neko drugi kriv. Ili jedan, ili drugi. Ili unutarnji, ili vanjski, neprijatelj.

Kažu NKVD-ovci, od kojih su UDBA-ši učili zanat, da se prijatelja drži blizu, neprijatelja još i bliže.

Za ući u Akademiju je tribalo izdat dvi knjige, i (najmanje) jednog prijatelja. Pravilno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2018 12:12 pm

Evo tipičnog Hrletovskog spina. Navesti neke točne činjenice kako bi zamaglio istinu i prikazao stvari u onakvom svjetlu kako Hrletu i ekipi odgovara. Dakle, Hrle, reci ti nama na temelju čega je HZTK donijela odluku za 2/3 "naših sredstava" ? Nije li riječ o programima koje je HRS uredno predao prije te odluke? Tko je odobrio te programe? Nisam vidio da su bili na dnevnom redu Skupštine prije predaje. Da li je to ili nije direktno kršenje članka 34. Statuta HRS-a? Zašto se, kad se već godinama znaju termini, planovi ne donose ranije? I ne, nije riječ o teoriji zavjere nego o najobičnijem neradu, nemaru i ignoriranju "baze" zbog koje bi HRS trebao postojati. A neki za to čak primaju i plaću a nerijetko bivaju i nagrađeni. Žalosno.

Alkar Ivo u sridu, imade devet punata, gotova Alka !

Dragi Ivo, ti si to prefino napisao ; ja ću to "razumljivije" ! ;) Oni su dali na tobožnju Javnu raspravu one programe koje su HZTK-u dali na usvajanje i financiranje. Prave sve zastupnike skupštine HRS-a i odgovorne osobe u klubovima BUDALAMA. I to nije prvi put.

Zar se ne sječaš 2016.g. kad je Puki s govornice skupštine rekao , citiram, "da su morali dati planove HZTK-u do 1.11., pa da je on napisa, i posla" ! I onda smo ispadali majmuni. Neki i pijani.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 04, 2018 12:44 pm

9A0DST D-Star repetitor je imao zadnje "opaljenje" 2017-12-31 u 23:03:23 , uopće se ne koristi . Redovito pratim stanje i rabljen je od montiranja sve skupa 3 ili 4 puta uglavnom počasni plotuni . Izgledno je da će do kraja svog životnog vijeka doživjeti desetak upotreba . Može li se konvertirati u multi sistem ?

Ovo je istinito napisao 9A7BCP.

Da živimo u normalnom sustavu, predsjednik HRS-a, UKV manager, i "povjerenik za D-star repetitore" Vrba, bi podnijeli neopozive ostavke. Također, da normalno rezoniraju, članovi IO-a ne bi bili stavili trošak od 85.000 kuna za OiV plus održavanje nečega što nikom ne koristi, što je samom sebi svrha, i što vrlo uski broj osoba "pere" savjest, zbog promašene investicije.

Zar sumnjate da se sada neće javiti samozvani glasnogovornik HRS-a, drug Hrle, koji će objasniti neukom hrvatskom narodu, i manjinama, koje bogatstvo HRS ima u avliji, i na inventarskoj listi, imajući D-star repetitore !

Jedini sam, višekratno, do u detalje, obrazlagao zašto treba biti protiv toga. "Pametni" Hrle je još imao obraza napisati, javno, da , citiram, "mene ionako ne sluša niko ni u klubu", oće reć, šta bi me oni slušali !
Pozivam svakog od njih pojedinačno na mjerenje IQ-a. Ko izgubi , plaća janje, i koliko se popije.
Ak su, pak, nesigurni, nek se vežu dva u seriju (ne paralelno, moliću lijepo ! ) .

P.S. Nisam (ovaj put) spominjao zastupnike, i njihovo glasovanje ZA plan i program u kojem je i rad, smještaj i održavanje, D-star repetitora. Kad glasuju elektronski, od doma, niko in ne broji žmule, škropece ili "unučiće". Lako je tuđin kurcen tuć po drači, izvuci brajo svojega, pa udri, onako, muški, ka šta si do sada s državnim parama, ili, našim, od članarina, i naknada.
Last edited by 9a2jg on Sun Feb 04, 2018 3:01 pm, edited 3 times in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 04, 2018 2:20 pm

Dobro si mu napisa.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 04, 2018 7:55 pm

Jedna od "pametnijih" ulaganja novaca u povjesti HRSa.

73 de 9A5ST

Zeky

Fala ti Bože, šta san dočeka dan, da iz bratskog gradskog kluba dođe REALNA ocjena sulude politike čelništva HRS-a.

Kad bih ja bio picajzla, ka šta nisan, postavija bi pitanje zašto in je onda zastupnik i član IO-a diza ruku za ovo ?

Bez namjere da ga , u ičemu, amnestiram, nije za sve kriv 3EME, ovo je ludilo počelo davno prije. Sadašnji predsjednik HRS-a je jedan od "kumova" ovog Obrovca.

Svaki je akter dobija svoj dil.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 05, 2018 9:31 am

Ne treba nam Nostradamus ni Baba Vanga. To što se dešava smo davno predvidjeli.
Ali netko se trebao uslikati sa D-star majicom i zalijepiti fotke na web.

Da vam kažem kako je stanje D-stara na Učki. Prije neki dan me nazvao jedan prijetelj radioamater iz Istre koji mi govori da je nabavio uređaj koji ima D-star.
Od monitoriranja i pozivanja preko Učke, jedini korespodent je sat, tj. točno vrijeme koje se oglasi svakih 15 minuta :-)
Pitam ga jesi se zakačio na D-star u Zagrebu? Kaze mi, propuh i tamo ;D

I šta sad? Lova je utučena, kosnika nema. Evo mogu se kladiti da će jednom kad se odluči ugasiti taj D-star u 9A razlog biti upravo u neaktivnosti.
Dakle neće biti kriv onaj koji je postavio repetitore koji su pase nego vi koji ih niste koristili.
I onda će možda doći na ideju da postave DMR repetitore, koji će također za 5 godina vjerovatmo biti pase i tako naprijed... kaskati za normalnom logikom.

Na kraju neće ostati ništa od te radioamaterske "magistralne" mreže. Možda ostanu samo one majice D-star (ako su napravljene od pamuka made in India)

Ne trebam dodati, ni zapetu, sve je Adam rekao.

Na žalost, i on je glas vapijućeg u pustinji, ili Dolini suza, svejedno, oba naziva odgovaraju...

Ali, u D-12 vladaju maškare, nema od tamo ozbiljnog odgovora. Odavno.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 05, 2018 10:27 am

Niko da napiše zašto su se kupili D-STAR repetitori?
Tko ih je kupio i zašto?
Tu tehnika i neaktivnost nemaju nikakvu težinu.
Glavna riječ je POGODOVANJE.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 05, 2018 11:24 am

Pogodovanje je neadekvatna riječ. Mislim da bi bolji izraz bio "zajednička korist". Baš kao i u slučaju "subvencioniranih uređaja". Kad su neki ljudi počeli pisati koliko bi cijena trebala biti manja, s obzirom na broj kupljenih uređaja, onda su im brisali postove, a jednog i izbacili s onog foruma. Svak se češe tamo di ga svrbi...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 05, 2018 11:27 am

Netko je ZARADIJA na tim rep.i uređajima.A to što su po kućama i privatnim lokacijama ...to je druga priča.

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK