IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Tue Feb 17, 2026 7:29 am

Su medalje još u kovačiji u Stubakima ? I cug vozi tam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 18, 2026 7:54 am

Kako, za inat zlotvorima, nisam nikada u životu rekao ružnu ili pogrešnu riječ, o ijednom IOCA manageru, pa tako i za Nenu, jutros čitam ovaj post :
https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg78239

Osobno čestitam svim aktivatorima i lovcima na zasluženim priznanjima ! Dugačka je godina, penzionerski prihodi nisu bajni, i osim osobnog doprinosa, mnogi aktivatori snose i određeni trošak, koji nije zanemariv.

Nadam se da će se možda ove godine dogoditi i Palagruža, baš poradi činjenice da, od kako je došla na 9AFF listu, nije bila aktivirana.
I ostali otoci vape za prvom aktivacijom, ali, bar do sada, HRS nije pokazao dobru volju za sufinanciranje, a nije da nema zainteresiranih, mlađih od mene ! ;)

Hvala Neni, a lovcima GL & GH, aktivatorima mirno more i sretan povratak u matičnu luku !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 18, 2026 8:56 pm

Kaže Neno,,u 2025 god.aktivirana su 23 otoka... :(
Sićam se godina kad bi ih se deboto u jednom danu aktiviralo toliko. :o
Onda da lista nije konačna i da će se proširivat :!: :roll:
JBT,da nisu došli Kinezi pa nasuli novih 7 škoji ka u južno-kineskom moru :?: :D A podvodnih vulkana ,koliko mi je poznato,u Jadranu nema. ;) Nije nijedan novi "iznika".
Može Neno dodat još 200 ali to interes aktivatora neće pospješit.
Vrhuška Saveza,sve koje su bile do danas,nisi pokazali volju ni želju za IOCA program.Bitno im je bilo oduzet ga pok.Emiru,9A6AA.A bija je bolji manager od svih poza njega, zajedno.Da 23 otoka u 2025? :?

HŽV !
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 19, 2026 1:34 pm

Aniko i Feri, Tibor, Gita, Belgijanci, Nijemci, Austrijanci, Talijani, Ukrajinci, Rusi, sve su te rastjerali, svojim osionim i odbojnim ponašanjem, samozvane elite u HRS-u.
Umjesto izopčenih nisu donijeli ništa bolje, zamjensko ! Šta su onda uradili ? Ništa, financiraju i sufinanciraju aktivaciju otoka po Africi i Pacifiku ! Tajno, bez javnih podataka, i to ne direktno, nego preko sponzora.
Razgovarao sam ja direktno, jedan na jedan, sa spomenutim operatorima iz prve rečenice, oni još ne mogu doći sebi, da su oni, ljubitelji hrvatskog mora i otočja, na jedan nehumani i neprikladni način "izgurani" sa tih aktivacija. Toliko su povrijeđeni, da ne vole ni govoriti o tome. Već sam pisao, kako sam im samo ja, niko i ništa, ljudski pristupio u Kraljevici, jer nitko ispred HRS-a nije !

A vi i dalje sufinancirajte Vanuatu, Reunion, Samou ili Austral islands. I uvjeravajte nas preko glasila da to košta bagatelu, samo da članovi ne pitaju za čiste ruke.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 21, 2026 8:41 am

Naravno da do zadnjeg radnog dana u ovom tjednu, nisu došle osvojene IOCA medalje ! Navikli smo...
Ali, to nije sve ! Interesantno, baš kao i u slučaju (fantomskih) paketića QSL-ki sa 9A biroa, pošiljatelji UNAPRIJED upozoravaju potencijalne primatelje na sporost, i nesigurnost Hrvatske pošte ! To ponašanje neodoljivo podsjeća na Cigu, koji je prvo istuka Cigića, pa ga tek onda posla po vino !
Najgore je kad ljudi u svojoj državi naviknu na nered i rasulo... Nismo se za to borili...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 23, 2026 8:04 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 24, 2026 4:25 pm

7 dana, Zagreb - Split ? Prije rata, dok sam koristio p.p u Splitu, direkti iz Kalifornije, redovito u 6 dana ! Šta kažete ? Ne čujem dobro ? Išli smo na bolje, a...? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 26, 2026 6:31 pm

Ovo napisa Neno, dne 17. veljače o.g. :
Medalje za IOCA Godišnje nagrade 2025. su spakirane i sutra će biti poslane poštom osvajačima.
Kako naša pošta nije baš poznata po brzini, oni nervozni će se morati još malo strpiti.

Znači, za one koji razumiju hrvatski jezik, trebale su biti poslane, kako piše, 18. veljače !
Ja dobio danas kuvertu, lijepo spakiranu, na kojoj piše datum i sat slanja : 23. veljače 2026. u 12:38 LT.
Ali, to nije sve ! Pitam ja poštara : Jel to danas stiglo ? A ne, veli on, stiglo je jučer, pred kraj radnog vremena, a danas se dijeli !

Znači, iz Zagreba do Bola je putovalo cijela DVA dana ! Krunski dokaz moje davnašnje tvrdnje da šteka u kancelariji, a ne kod IOCA managera, ma tko to bio.

Eto, došlo doba da se ljubav proba ! Dočekaste, dragi štioci, dan, kad sam ja javno pohvalio uslugu Hrvatske pošte ! A nije da nismo vojevali, u bliskoj prošlosti ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 26, 2026 1:05 pm

Dođe mi mail od SV1ENG, za vezu sa SX8LGT. To je svjetionik Kaki Kefali, na otoku Evola. QSL via SV1ENG, biro, direkt, ili Club log. Meni je došla kao atačment.
Izdaju i diplomu za dvije veze sa SX8LGT, različiti bandovi, ili vrsta rada. Diploma se skine elektronski, on-line.
Podsjetilo me na moje veze sa našim Franjom, 9A2MF, tada YU2SBF, na svjetioniku Savudrija. Od onda nemamo više amatera na svjetionicima.
GH !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 24, 2026 5:16 am

DL8JJ trenutno radi na 7008 sa CI-230. Prva aktivacija!

Ovo je bilo aktuelno SINOĆ ! Tko je znao ? Di je bila najava ? Di je pusta kolegijalnost, kad je očito da nitko ne zna, da nas se bar informira ? Makar jednog od nas, pa bi mi proširili vijest ! Zaista, ljudska katastrofa, svi ti znaju moj broj , kad im nešto treba... Žalosno...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK