IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Sun Sep 21, 2025 5:46 am

Vrijedni Karlovčani su na Dugom otoku. Jučer popodne je bilo puno njihove aktivnosti, na 4 različita znaka sa dvije lokacije, a sinoć kasno je radio i Marijan 1MB iz 9AFF-0139. Ostatak momčadi će nastaviti jutros, sa iste lokacije, pod svojim i klupskim znakovima. Ovo pišem pod ovim naslovom topica jer veze važe i za IOCA program.
Dobar lov želim !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 25, 2025 2:57 pm

Iz pouzdanog izvora saznajem da bi mogao osvanuti LOG sa CI-1010. I nastupajući vikend je izazovan, pratite cluster !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 27, 2025 5:43 am

Prije 9 godina sam imao žestoku raspru s (bivšom) tajnicom HRS-a tijekom skupštinskog zasjedanja HRS-a. Rekao sam joj, ne osobno, nego kao osobi koja je u tom trenu "branila" HRS, šta ih spada. Njen glavni i jedini obranaški odgovor je bio da su predviđena neka sredstva, i da je IOCA program u programu rada. Kako onda, tako sada.

Gledam Honor roll IOCA-e. Predsjednik Mate ima 11 priznatih otoka ! Bivši predsjednik, drug Laureat, 14 ! Njegovog prethodnika, kao i njegovog, nigdje ! Pero ima priznatih 9 otoka ! To su činjenice, koje kažu da NIJEDAN predsjednik nije primjerom podržavao taj program. Bio je Mate i aktivator, ali je entuzijazam naglo splasnuo.

Svjestan sam činjenice da ne možeš nikoga natjerati da nešto radi, poglavito kad taj isti sve sam financira. No, zar mi, zemlja jadranske orijentacije, ima novaca sufinancirati privatne DX ekspedicije po svijetu, dokoličarenja stranaca, i naše grupice ljudi po istarskim hotelima, a nema za novi zamah IOCA aktivnosti ?

Vraćamo se na onu suludu ideju, nastalu u samostalnoj Hrvatskoj, da je "in" ljetovati na Maldivima, Tajlandu, ili Cancunu, dok u isto vrijeme isti likovi nisu posjetili nijedan hrvatski nacionalni park, zaštićeni krajolik, kako na otocima, tako i na kontinentu. No, ne virim u ničiji portafoj, svak za se, travu pase.
Svojim nesuvislim i suludim potezima smo doslovce otjerali ono malo stranaca koji su aktivirali više otoka od 99% Hrvata, i ljudi šute, misle da je to dobro ?
To je nakaradno, pričao sam sa svima njima osobno, duboko su ojađeni.
Ko ih je otjerao ? Politika HRS-a ! Čelnici su (većinom) porijeklom s otoka ? Šta bi bilo da nisu ? Tjerali bi strane aktivatore već na granici ? :(

I onda Mate u svojoj poslanici spominje krvna zrnca ! Politika, Mate, pogrešna politika, ne krvna zrnca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 29, 2025 10:31 pm

Utanjila ove godine IOCA aktivnost. Razgovarajući s mnogim aktivatorima zaključio sam da je posrijedi novac. Ljude treba razumjeti, sve se teže živi, a ovo je ipak hobi.
Ono što mene ljuti jest činjenica da predsjednici HRS-a za sve nađu novce, osim za pomoći aktivatorima IOCA-e, 9AFF-a i SOTA.
Sarkazam je totalni, jer se HRS na svojim stranicama HVALI sa tim projektima , kao svojim top programima, uzdanicama, u koje bi se trebala mladež ugledati !
Umjesto da sufinancira domaće, hrvatske, projekte, sufinanciraju se strane ekspedicije, strana dokoličarenja, o našem novcu. Da ironije bude potpuna, Mate je išao u F-hafen pod motom "Remote je naša budućnost!" Možda njegova, i šačice ljudi oko njega, ali ne gro članstva, koje vrši aktivacije od svojih novaca, da bi HRS-u rasla kapa!
Gdje toga ima ?

Nastupajući listopad je vrijeme izrade planova za 2026.g. Zastupnici, ne dajte Mati i ovakvom vodstvu zeleno svjetlo za te planove, koji nemaju veze sa potrebama članstva.
Kakvi remote, kakvo dokoličarenje, ta nismo pijani Amerikanci, miljuneri... Spustimo se na zemlju, na kojoj živimo, i poštujmo barem nju, a ne tuđine.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 01, 2025 9:56 am

Aktivatori poslali logove, Neno sve uredno uvrstio, dela kak švicarska vurica ! Tak i treba !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 04, 2025 7:29 am

Listopad je, vrijeme za prijedloge aktivnosti članova HRS-a za 2026.g.

S obzirom na situaciju u zemlji, i par neuspjelih pokušaja (da se zaokruži financijska konstrukcija) aktivacije Palagruže, kao IOCA i 9AFF atrakcije, predlažem da se snažno financijski podupre takva aktivnost voljnih, sposobnih i dokazanih aktivatora, koji su odavno izrazili želju da se odradi i ta (zadnja) još neaktivirana lokacija iz programa 9AFF, a i IOCA programa, kao uvijek atraktivna aktivacija, za Hrvatsku, i za svijet.
Koliko mi je poznato, ni SRH-e , ni HRS, nisu NIKADA u cijelosti financirali jednu takvu ekspediciju na Palagružu, obično su to bile ekspedicije klubova 9A1AKL i 9A1CBM, kao i nekoliko mješovitih ekspedicija, kako iz 9A, tako i stranaca.
S obzirom na činjenicu da je tamo samo dva apartmana za iznajmljivanje, i da se predbilježbe čine već u studenom i prosincu, tekuće godine, za iduću, a poznavajući procedure i rad Plovputa, kao iznajmljitelja, mislim da je vrijeme koje je pred nama, do Nove godine, ključno za organizirati nešto takvo na vrijeme.

Kud češ ljepšeg obilježavanja 80 godina Narodne tehnike Hrvatske ? !!!
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 06, 2025 8:23 am

I još par rečenica, nastavno na prethodni post, pod ovim topicom. Pogledajmo strukturu operatora na zadnje dvije ekspedicije, koje su važile i za IOCA-u i 9AFF.
Josip i Tom, i vrijedni Karlovčani, sve penzioneri ! Nisam njihov zagovaratelj, promotor, a ne trebaju ni odvjetnika, no rado ću to, svo troje, odraditi pro bono !
I sam sam penzioner, i znam koliko su te penzije male, da ne kažem pretežito bijedne, da zaista suosjećam s njima, i ponavljam da se glasno čuje, da nije nevažna ni financijska strana u svim tim aktivacijama, uz operatorske i organizatorske sposobnosti !

Zašto ovo pišem, i zašto baš sada ? Pa zato jer su megalomani, od kojih neki upravo sada sjede u tijelima upravljanja i nadzora HRS-a, htjeli prije 20 godina organizirati ARG na brodovima (čitaj hrvatski, latinica : luksuznim jedrilicama i jahtama) u području oko Murtera ! Bogu fala, ta se suluda ideja nije realizirala, ali zar sad od tih i takvih ljudi, očekivati da će poduprijeti domaće dokazane aktivatore, i uvrstiti ih u program financiranja HRS-a za 2026.g. ?
Dabogda ja jezik pregrizao ; ali, bojim se, nažalost će ostati cijeli !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 07, 2025 5:45 am

NAJAVA ZA ČETVRTAK 09.10.2025.
Ukoliko vremenske prilike dozvole planiram aktivirati CI-1011 Školjić, novi CI broj na IOCA listi.
START: 14:30-15:00 LT - 12:30-13:00 UTC (vrijeme je okvirno)
BAND: 40-20m SSB
-Detalje i eventualne promjene najavim dan prije aktivacije.
Nadam se Vašem odazivu! ;)
73 de 9A3GVD, Dom.
73 de Domagoj, 9A3GVD

Samo tako, samo jako... Dobro vrijeme, dobar rad, i puno veza, na zadovoljstvo aktivatora i lovaca !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 08, 2025 7:07 am

Kažu prognostičari : Sutra bude lijepo vrijeme, temperature između 19 i 20, lagana tremuntana, pretežno vedro... GL & GH !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 09, 2025 7:30 pm

Domagoj je odradio novi otok, CI-1011. Sramotno mali odaziv 9A stanica. Loš dojam pojačava i činjenica da je on to najavio prije DVA dana na HRS forumu, a i mi smo pisali o tome ! Spotirali smo ga, koliko je sustav dopuštao, no nije puno pomoglo. Gdje su ti pusti mladi, a i stari ? Nisu valjda svi išli u istarski hotel na dokoličarenje ? ;)
Ma di će se vrhunaravni samozvani contest elitisti bakćati sa nekim IOCA aktivacijama, ili fildžan contestima, to je ispod njihovog nivoa !

Govorila je moja pokojna mater uvik jednu staru poslovicu, koja kaže : "Moš me na silu natrat u crkvu, ali me ne moš natrat da boga molin !"
Svim prozvanima, HRS je dobar dok se grebu o njega, dok in je krava muzara, a ovo je za sitnu raju i penzionere... Njihova (ne)djela to zorno prikazuju i dokazuju.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK