Prije 9 godina sam imao žestoku raspru s (bivšom) tajnicom HRS-a tijekom skupštinskog zasjedanja HRS-a. Rekao sam joj, ne osobno, nego kao osobi koja je u tom trenu "branila" HRS, šta ih spada. Njen glavni i jedini obranaški odgovor je bio da su predviđena neka sredstva, i da je IOCA program u programu rada. Kako onda, tako sada.
Gledam Honor roll IOCA-e. Predsjednik Mate ima 11 priznatih otoka ! Bivši predsjednik, drug Laureat, 14 ! Njegovog prethodnika, kao i njegovog, nigdje ! Pero ima priznatih 9 otoka ! To su činjenice, koje kažu da NIJEDAN predsjednik nije primjerom podržavao taj program. Bio je Mate i aktivator, ali je entuzijazam naglo splasnuo.
Svjestan sam činjenice da ne možeš nikoga natjerati da nešto radi, poglavito kad taj isti sve sam financira. No, zar mi, zemlja jadranske orijentacije, ima novaca sufinancirati privatne DX ekspedicije po svijetu, dokoličarenja stranaca, i naše grupice ljudi po istarskim hotelima, a nema za novi zamah IOCA aktivnosti ?
Vraćamo se na onu suludu ideju, nastalu u samostalnoj Hrvatskoj, da je "in" ljetovati na Maldivima, Tajlandu, ili Cancunu, dok u isto vrijeme isti likovi nisu posjetili nijedan hrvatski nacionalni park, zaštićeni krajolik, kako na otocima, tako i na kontinentu. No, ne virim u ničiji portafoj, svak za se, travu pase.
Svojim nesuvislim i suludim potezima smo doslovce otjerali ono malo stranaca koji su aktivirali više otoka od 99% Hrvata, i ljudi šute, misle da je to dobro ?
To je nakaradno, pričao sam sa svima njima osobno, duboko su ojađeni.
Ko ih je otjerao ? Politika HRS-a ! Čelnici su (većinom) porijeklom s otoka ? Šta bi bilo da nisu ? Tjerali bi strane aktivatore već na granici ?
I onda Mate u svojoj poslanici spominje krvna zrnca ! Politika, Mate, pogrešna politika, ne krvna zrnca.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja