Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a3z » Sun Jan 25, 2015 11:29 am

Još uvijek nisam dobio odgovor na pitanje koje sam upitio predsjedniku. Podsjetimo, dvno sam ga uopozorio na konkretne pogreške u pravopisu u njihovom listu. Ne samo da te goleme pogreške nisu ispravljene nego navodno osoba koja potpisuje lekturu i dalje prima poprilični novac za to.
Znači li to da se predsjedniku "fućka" za hrvatski jezik i da je samo bitno da lektorica dobiva novac?
Pitam zato jer ne želi da Radio HRS ostavlja takav trag u povijesti.
9a3z

Postby 9a2jg » Sun Jan 25, 2015 12:03 pm

Denis, srčeko, pa svi smo vidjeli da ih nije briga za hrvatski književni jezik ! Babić, Finka, Moguš, Anić, to je zabranjeno štivo u D-12 ! Još sad imaju i najnoviji pravopis na internetu-besplatno !

Nerado moram posvjedočiti da je i komandant Plastična puškica napisa nešto pametno ; on napisa da smo mi ovom i ovakvom predsjedniku samo - teret !
Istina jest da sam ja to napisao, bezbroj puta, ali raduje da su i mlađi progledali.

Ovakav HRS bi se trebao razdijeliti na tri dijela, onaj s osnovnim zasadama radioamaterizma i radiooperatorstva, ARG savez, i sekcija Ferijalnog saveza Hrvatske. Ne dvojim da bi se HRS vrhuška priklonila drugom, ili trećem, dijelu, samo kad bi smislila modus operandi kako i dalje uzimati novce od onih prvih, tj. nas.

Da mi je samo znati su čime će ove godine "kupiti" izviješće NO-a ? Za prošle godine znamo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 25, 2015 1:38 pm

Ja sam pričao nekoliko puta sa Zdenkom, i nisam stekao takav dojam.
Istina da stalno nešto prigovaramo, ali VI na skupštini ste odabrali menadžere i njihove suradnike, pa ste mu vi stavili "lanac oko vrata" kojeg mora nositi.

Taman ga ja pohvalio, a on se posipa pepelom. Ili su, morti, "radili" telefoni, ko da ga sad čujem , citiram "smanji, brajo, doživljaj" ? Imali su osam godina na raspolaganju da utvrde Maginot liniju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 25, 2015 4:23 pm

I ne samo to, prosipa "umotvorine" da nam HRS organizira nešto... pobrkao lončiće (uzrok i posljedicu), a možda se i pravi blesav ?
9a2jg

Postby 9a3z » Mon Jan 26, 2015 2:46 pm

Još pet dana za kandidature za javna priznanja HZTK. Moja Zajednica je transparentno odlulila koga ćemo predložiti. Čujem da je predložen i jedan istaknuti radioamater iz Zagreba. Jedino HRS šuti. I opet će, vjerojatno, bijedno složiti prijedlog. Predsjedniče, pa ni to u stanju nisi natjerati tajnicu da napravi kako spada. A ima nas koji bismo pomogli. I ne tražimo ništa. Ni putovanje, ni kolometražu, ni dnevnicu.
9a3z

Postby 9a2jg » Mon Jan 26, 2015 4:26 pm

Predsjedniče, pa ni to u stanju nisi natjerati tajnicu da napravi kako spada. A ima nas koji bismo pomogli. I ne tražimo ništa. Ni putovanje, ni kolometražu, ni dnevnicu.

Wrong ! Sve govoriš, i radiš naopako, dragi moj Vincek ! Kao prvo, odma si "sumnjivo lice" kad ne tražiš peneze !Čim ne tražiš putovanje, nisi ni za u NO ! Kad ne tražiš kilometražu, nisi ni za Kosovo i Metohiju ! A , nadasve si sumnjiv jer ovu pomoć nudiš, koliko moja pamet seže, treći, ili , četvrti put !

A , sve i da hoće prihvatiti pomoć, ne bu išlo, jer, zaključili smo, odavno, da priznanja dobijaju neki, po nekim drugim kriterijima, koji su, slučajno, usput, i radioamateri.

A, što se tiče
Nagrada za životno djelo „Nikola Tesla“ i Godišnja nagrada „Nikola Tesla“. Prijedlozi za Nagradu „Nikola Tesla“ 2014. dostavljaju se, najkasnije do 31. siječnja 2015
, tu oni nastavljaju sa tajnovitim "kuhinjama", kakve su obilježile i sve predsjednike HRS-a, u neovisnoj RH !

Jedino radioamatersko priznanje nije, ka ni sve ostalo, javno i transparentno, kako od baze, nominiranja, filtriranja, do odluke ! Pa neće o tome odlučivat IO i predsjednik, koji već osmu godinu ne predstavljaju nikoga, a kamoli članstvo ? O moralnosti i kredibilitetu, neću ni diskutirati, zna se !

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 27, 2015 3:12 pm

Jutros sam imao dugi telefonski razgovor, sa starim članom HRS-a, koji bi, ka i Vincek, tražio ostavku predsjednika HRS-a, ali ne bi to pisa javno, a još manje se potpisa ! Iman ja takvih pun tamić !

Ono što me je zaintrigiralo na ovo pisanje je jedna od točaka, koje on navede, a koji mene diraju u srce, a to je QSL-iranje.
Citirat ću ga :
- Koliko puta, kada, koliko, i kojim klubovima su išli paketi QSL-ki uslugom Hrvatske pošte u 2014.g. ?
- Koliko puta, kada, kojim zemljama, i koliko kg je išao outgoing QSL-ing u 2014.g. ?
- Koliko je plaćeno naknade QSL manageru u 2014.g ?

Mora bit da je pajdo čitao moje stare postove, ali, bolje ikad doći pameti , nego nikad. Još da istira zeca iz prsiju, pa da sve to javno napiše, i potpiše se. Fata je Fata, a dvaput je dvaput. A može i "two bad kill Milosh". Jer, Balkanci jedino razumiju slikovite priče, sa Faton, Milošon, i milicionerima. To zapamete za cili život. A i šire.
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Feb 01, 2015 12:10 pm

Normalno, predsjednik uopće nije odgovorio.
Istekao je i rok za predaju kandidatura za javna priznanja HZTK. To je tajna njega i njegovih pobočnika koga su predložili. No, ovaj tjedan ću tako i tako imati u rukama njihove materijale hahahhahahahahhahah
9a3z

Postby 9a2jg » Mon Feb 02, 2015 7:26 am

Vincek moj, uzalud trošiš dah i elektrone.

Da ti pomognem, aj , ko Boga te molim, pokušaj se sjetiti kada je neka (legalna) kandidatura i kampanja u HRS-u bila javna i transparentna ?
Da ne naprežeš možđane, ja ću ti pomoći, NIKAD !
Stoka sitnog zuba, sazna u kuloarima, samo onda kada NJIHOV kandidat ne prođe, kao što je to bio slučaj sa Markom. Onda se rasplaču, jedan drugom na ramenu. Uz lisnato.

A što se tiče predsjednika Povjerenstva za dodjelu RADIOAMATERSKOG priznanja NIkola Tesla, i ćoravom je jasno da su instalirali svoju osobu, kako nijedan neistomišljenik, ili nepoćudni element, ne bi došao u priliku kandidirati se, a kamoli zasluženo dobiti isto !

Ima još...
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Feb 08, 2015 2:54 pm

Odgovor od predsjednika nisam dobio.
Nekultura?!
Da, totalna!
Takav nas zastupa? Dabome da je onda jasno da čovjek od straha ne razgovara s eruditom prof. dr. Antom Markotićem. Za razliku od Đuke koji razgovara i čiji se projekti obilato sufinanciraju.
Ljilja se vratila. Dobili smo famozne potvrde.
Članarina je plaćena klupska - i nas članova kluba.
Rekao bih da je Savez namiren. Ali - namiruje se stoka, pa onda neću upotrijebiti taj izraz. :mrgreen:
9a3z

PreviousNext

Return to PHRK