Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a3z » Wed Oct 05, 2016 3:35 pm

Kakvog predsjednika HRS treba? Nema tu filozofije. Onog koji je spreman na sljedeće:
1. Vratiti status HRS-a u društvu.
2. Vratiti status HRS-a u HZTK-u.
3. Obnoviti komunikacija HRS-a i HZTK.
4. Vratiti vjeru članova u HRS.
5. U Izvršni odbor uzeti članove koji žele i znaju raditi.
6. Za menadžere izabrati članove koji žele i znaju raditi.
7. Staviti naglasak na ono po čemu je HRS bio desetljećima prepoznat: KV, UKV, QSL služba, samogradnja.
8. Ustrojiti PPS u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
9. Vratiti PPS u Dalmatinsku 12.
10. Razvijati i sve ostale djelatnosti sukladno zanimanju članstva.
11. Menadžerima pružiti svu podršku u njihovu radu.
12. Uvažiti sve potrebe radioamatera s posebnim potrebama.
13. Cjeloživotno učenje – pomoć u aktivnostima koje ostvaruju članovi treće životne dobi.
14. Rad s mladima – iskoristiti kapacitete koje HZTK besplatno nudi.
15. Partnerski odnos s radioklubovima u organizaciji i provođenju projekata.
16. Osoba na mjestu tajnika HRS-a je profesionalac i mora se strogo držati svih obveze iz ugovora o radu i Odluke o sistematizaciji.
17. Stručna služba treba postati učinkovitija i svaki djelić njezina rada potpuno transparentan.
18. Komuniciranje s članstvom – preko mrežnih stranica HRS-a – na dnevnoj bazi odgovaranje na pitanja članova. To je u opisu posla tajnice HRS-a i toga se mora pridržavati. Predsjednik mora također svakodnevno biti članovima na raspolaganju online za njihove upite.
19. Pravodobno izvještavanje o svim aktivnostima, svim prihvaćenim dokumentima – tekstualnim i financijskim. Članovi imaju pravo uvida u svaku potrošenu lipu.
20. Vratiti ono po čemu su radioamateri u RH bili prepoznatljivi – časopis u tiskanom obliku.
21. Brendirati IOCA projekt.
22. Uvažavati sve ideje članova koje idu u prilog promidžbi i razvijanju radioamaterizma.

Kakvog će HRS predsjednika dobiti?
nemojte poslije, vi koji ćete dignuti ruku na skupštini prigovarati jer predsjednik
- ne bude imao vremena za dolazak u HRS
- ne bude imao vremena odgovarati na vaše upite
- ne bude želio odgovarati na vaše upite
- bude išao na svaki službeni put u inozemstvo
- bude uzimao dvije kune po kilometru
- bude šutio kad nastane potpuni kaos zbog KV robota
- bude šutio kad se rezultati natjecanja ne budu pravodobno objavljivali
- bude pustio tajnici i administrativnoj referentici da dolaze na posao kad im se hoće i odlaze doma kad im se hoće
- bude šutio kad tajnica ne bude radila ono što joj piše u ugovoru o radu.

Šutite vi tada jer će predsjednik šutjeti i smijati vam se iz Njemačke, Italije, Holica… kamo će putovati za dnevnice u eurima i kilometražu od dvije kune po kilometru.

Je li to vaš HRS? Vi samo platite članarinu da se djelatnicama ima za isplatiti ekstra prihode!
9a3z

Re: Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a2jg » Wed Oct 05, 2016 3:52 pm

Svaka ti dala, od Žitnića, do Mostara !

Mora bit da si mi uša u glavu, ovo su sve moje misli, koje sanjam, već devetu godinu !

Usudio bi se dometnuti tri stvari : 1. Otvoriti PPS na Jarunu SVIM licenciranim radioamaterima u Hrvatskoj, jer je zato i napravljen. 2. Nikako ne zaboraviti otoke, područja od posebne državne skrbi, i možebitnu revitalizaciju trenutno neaktivnih i/ili ugaslih klubova. 3. Vratiti QSL biro gdje mu je i mjesto, u Dalmatinsku 12, učiniti njegovo funkcioniranje transparentnim, u svakom pogledu, i, za početak, ništa drugo no ispuniti one riječi koje je QSL manager SAM napisao prilikom apliciranja za tu dužnost.

Pitanje jedinog radioamaterskog priznanja, Nikole Tesle, bi trebalo biti nadstranačko, nadstrujaško, i ne obojano ijednom ideologijom ; predugo se nije dodjeljivalo, i nije profaniranje u slijedećoj turi dodijeliti i tridesetak istih, s time se priznanje ne devalvira ; dapače, ispravljaju se političke nepravde, i gubitak od 26 godina nerada, po tom pitanju.

Ima još, ali, za sada, ostanimo na Žitniću i Mostaru.

P.S. Zovu me telefonom, misle da sam ti ja sufler, vele da, kad si nabraja izletišta da si zaboravija (ili možda nisi?) Blidinje ! Nek se nađe...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Wed Oct 05, 2016 9:53 pm

To je napisao Gamilec.
Fascinirali su me zadnjih godina.odlasci u inozemstvo ljudi, naravno o trosku Saveza, koji ne znaju ni jedan strani jezik posteno. A kamo li dva ili tri.
9a3z

Postby 9a4db » Thu Oct 06, 2016 10:17 am

Na osnovu napisanog u naslovnom postu može se smatrati da ima nade...
međutim obzirom na uvjete u kojima se izborna Skupština ima održati
nada u pozitivan ishod je više nego tanka.

1. Tko će se uopće pojaviti na Skupštini?!
2. Može li se vjerovati "profesinalnoj" administraciji u njihov profesionalan
i nepristran rad prilikom pripreme / obzirom na prvoklasno loše skustvo ?!

3. Da li je u ovim i ovakvim uvjetima moguće osigurati primjerene
uvjete za održavanje istinske i nepatvorene Izborne Skupštine ?!!!!!!!!
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Oct 06, 2016 1:36 pm

Djani, Djani, vražičak jedan... Znaš da je ona bivša, JNA, vojska bila glupa, ali, imala je i pametnih izreka (kojih se držala). Jedna od njih je : Kontrola izvršenja je osnov izvršenja !

Stoga, neistomišljenike trenutno vladajućih u radno predsjedništvo, verifikacijsku komisiju i za prebrojavanje glasova. Preduvjet za poštene izbore je predočavanje spiska plaćenih članarina po klubovima, po imenu i prezimenu, za 2015.g. Nakon toga slijedi prosto pravilo trojno.

A ko će doći na skupštinu ? Državotvorni i uzdanički klubovi na putni nalog, za istočnu Slavoniju i Baranju možda drug Džugašvili organizira minibus, jednom je već tako bilo, za Kraljevicu, pa je platio HRS ! Izglasali mu isti ovi koji su na odlasku...

Slušaj, ko ne dođe, a želi promjene, serem mu se na obraz, i kafanske priče, nako n-tog gemišta, škropeca, ili pive.

Pun mi je ku..c osoba koje 9 godina govore da idemo u pogrešnom smjeru, a nisu makli nožnim prstom da se išta promijeni...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 07, 2016 1:34 pm

Poslali mi drugovi iz unutrašnjosti zemlje obrazloženu Adamovu misao, zašto pojedinci, radioamateri, ne bi trebali ništa plaćati HRS-u.

Stvar je vrlo jednostavna, klubovi su članovi, a ne osobe. Klubovi za onih 500 kuna ne dobiju ama baš ništa, osim poziva na skupštinu, i pokoju QSL karticu. Osobe , članovi kluba, ne dobijaju od Saveza ništa, nego uslugu QSL servisa ! Tu uslugu dobijaju jer su članovi kluba, i klub je platio izglasano, u ime svih svojih članova ! Nevažno je da li je član kluba licenciran, ili nije, on je svoju cijelokupnu financijsku obvezu platio članarinom KLUBU !

U kojem zecu leži grm ?
Pa da im se zatvori ta špina, kako bi plaćali nezakonite i amoralne stimulacije (ne lički prstenjak ! ), godišnjice, obljetnice bivstvovanja na poslu, ugovore o radu na neodređeno vrijeme , gdje djelatnica više od pola ugovorenog vremena za RAD, provede kući, na nazovi godišnjem odmoru !!!

A izleti, od ARG-a, do "pomoći" bratskim Šiptarima ! Što nikad niko ne pomože živi klub u Vukovaru, ili pomogne oživit radio klub u Kninu ?
Ne mora se zvat Gojko Bjedov, more se zvat jednostavno Radio klub Knin. To ne ide, a...? Tu se ne sakupljaju bodovi, tu treba rmpat !

Ko bude izabran za predsjednika, neka razmisli zašto član mora istu (i jedinu) uslugu koju dobije od HRS-a platiti DVA puta ?
9a2jg

Postby 9a7zz » Fri Oct 07, 2016 11:36 pm

Nevažno je da li je član kluba licenciran, ili nije, on je svoju cijelokupnu financijsku obvezu platio članarinom KLUBU !

Bravo.Napokon ste shvatili???????? Bolje ikad nego nikad.Zato im ja ne plaćam,nema šanse.Ne trebaju mi.Radim kada hoću,dozvolu imam i imaću je i dalje,dok ja drugačije ne odlučim a ne oni i ništa mi ne mogu.A ja se s njima mogu sprdati što i radim.A vi im plačajte.
Narodnim jezikom rečeno,tko jebe HRS,predsjednika,IO,tajnicu,sekretara,sekretaricu,qsl biro,hamfest i ostalo.DOK JE S(R)TANJE ovako.Svoji gušti za svoje pare na SVOJ način!
A sutra KUP Jadrana.Radiću iz principa!!!Onako,za zajebanciju.Možda neke neču čuti,valjda će im signal biti slab.Ili će moj signal biti slab pa oni mene neće čuti.Kako god bilo biti će kako JA odlučim! :lol:
9a7zz

Postby 9a2jg » Sun Oct 09, 2016 11:30 am

Viktore, nisam te čuo u Kupu Jadrana, uopće, bile su neke čudne propagacije, istočna Slavonija skoro nula. Otčepilo brajo tek zadnji period, ali prekasno...

Ovaj Central Kiribati ima slabašan signal, uz to i varira, na 4 elementa beam ga jučer nisam pošteno čuo. Biće bolje, trudimo se i dalje...

A što se tiče teme članarine, tema je vrlo zahvalna, samo ne možeš ti, da si gospod Bog, na skupštini načet tu, ili neku drugu pametnu, temu, zastupnici, ko da su navijeni i tempirani, samo čekaju da što prije završi, boli ih neka stvar za suštinu, samo da se zadovolji forma.

Ko god bude izabran, morat će se okružiti pametnim (ne nužno starim) ljudima, poslušat dobar savjet, kritiku i prijedlog, i uraditi nešto i po pitanju članarine.

Jedno od pitanja, koje nije retoričko, nego životno, poradi demokracije ; ko zastupa osobu, člana HRS-a, ko je platio životnu članarinu, a nema matičnog kluba ? Sada, nitko. Je li to u redu ? Nije.
Ali, vlastodršce to najmanje briga. Pokupili su peneze, koga još briga za neku tamo demokraciju.

Ima toga još kamara, samo, za dijalog je potrebno dvoje.

Za sada je otvarala usta samo oporba. Zašto ? Jer je vladajućima, i stručnoj službi bilo predobro. Novaca i privilegija ko pomoćnik ministra ! Nikad niko nije ocjenjivan za svoj rad, niti pozivan na red i rad.
Zemlja Dembelija, ili Arkadija ?
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Oct 09, 2016 12:35 pm

Ne bih bio marini u kozi ako je istina ono sto se prica. Glasine kruze da ce prvi zadatak novog predsjednika biti da makne marinu i da na njezino mjesto dode, pogodite tko
9a3z

Postby 9a2jg » Sun Oct 09, 2016 1:23 pm

Otimaš mi muštuluk, a...?

Ja mislio to objaviti pred skupštinu, a ti se istrči... I pučkoškolci znaju odgovor na tvoje pitanje. Trenutna administrativna službenica na određeno vrijeme.
9a2jg

Next

Return to PHRK