Rođendan Nikole Tesle i Dan hrvatskih radioamatera

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Rođendan Nikole Tesle i Dan hrvatskih radioamatera

Postby 9A9AA » Fri Jul 10, 2015 9:39 am

Provjerih dvaput. Nitko od odgovornih "našeg" jedinog krovnog saveza nije se sjetio, a sjetio se nije jer ne zna, a ne zna jer nije naučio, jer ih nije briga. To je ipak dio općeg znanja i kulture, a njih imaš ili nemaš. Danas je 10. srpanj, dan kada se rodio velikan našeg doba i prvi radioamater Nikola Tesla. Danas je i naš dan. Dragi prijatelji radioamateri, čestitam vam Dan radioamatera.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Re: Rođendan Nikole Tesle i Dan hrvatskih radioamatera

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2015 10:23 am

Svaka čast Nikola, ovo nije prvi put da ti upozoravaš "zaboravne" !
Samo, Nikola , ovo je podla prijevara s njihove strane, baš kao i IOCA program ; puna usta deklaracija , a najveća balkanska figa u džepu, sve smo to "snimili" , zabilježili, i utkali u knjigu povjesnicu RA u neovisnoj RH.
Žali Bože ko nas vodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2015 1:46 pm

Na današnji dan, 7. srpnja, prije 159. godina, u malom mjestu Smiljan pored Gospića rođen je Nikola Tesla jedan od najvećih znanstvenika svih vremena sa ovih prostora.
Sretan ti rođendan Tesla i hvala ti što si svima nama omogućio da se bavimo ovim predivnim hobijem.

Nakon svih naših pisanija, smilovaše se (valjda , samom sebi) i napisahu što napisaše. Odma se vidi, prek ku..a ! Jer, današnji dan nije 7 . srpnja, samo to, da dalje ne pišemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2015 5:16 pm

Misle ljudi da je na ovom forumu ko na onom ! Malo morgen ! Ovdje niko nikom ne suflira, ne meće riječi, rečenice, ulomke, i članke u usta, nego baš obrnuto, bez ikakvog straha ljudi pišu...

Ne treba nama interakcija sa bilo kojim drugim forumom, oni su godinama pokazivali, i dan danas pokazuju da se neke stvari odrađuju samo kad baza proskiči. A i tada, kad tobože odrade, onda je to reda radi...

Njihovo je vrijeme prošlo, vrijeme lošeg rada, do milog Boga, i srozavanja ugleda radioamatera u Hrvatskoj, koji se teško i mukotrpno sticao, desetljećima.

No, oni će uvijek naći nekog ko će se, pro bono, ili za Judine škude prostituirat, znajući u startu da zastupa propalu stvar. Ali, to i funkcionira na principu, dok ide, ide...

Primjera je bezbroj, navest ću samo jedan. 2009.g. u Kraljevici sam razgovarao s Pukijem (i SAMO o tome!) kako resetirati priznanje Nikola Tesla. Trebalo im je 6 godina (!) , i onda su isto dali provjerenom negativcu, varalici, i balkanskom mutikaši. Je li mogao biti lakši put za obezvrijeđivanje priznanja koje je resetirano nakon 25 godina ? Nije. Znači, u startu su zaklali kokoš koja nese zlatna jaja.

Kao i za masu drugih stvari.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2015 7:17 pm

I naravno, palac gore za slobodu govora i djela na helifor forumu, s molbom da se s vremena na vrijeme aktivni sudionici prisjete i onih kojima su zabranili pristup i pisanje te ih više nema, a svakako valja pozdraviti i povratak nekih koji tamo bez ograničenja imaju prostor da iskazivanje svojih morbidnih stavova o trajanju života nekih drugih ljudi, koji naravno nisu po guštu osnivaču i najhiperaktivnijem peru u povijesti 9A ham pokreta...

Davno prije rata je bila jedna beogradska serija za djecu, s Brankom kockicom, a pjevušila se i pjesma "red do retka, zagonetka"...

Kod naprijed citiranog druga Gumenog nema zagonetki, tamo se direktno podmeće, i to sa stahanovkom, od kvarat kubika.
Pođimo redom, nikom nije bio zabranjen trajno pristup, svak koji je zgriješio, imao je šansu za javnu ispriku, spoznaju da je pogriješio , (bez pokore), i obećanje da neće griješiti više.

KOLIKO JE TO RAZLIČITO OD HRS FORUMA, GDJE SMO DOBILI VIŠE GODINA NEGO EGZEKUTORI CIVILA U RATU, I KOJI SU POLA KAZNE "ODRADILI" U USTANOVI POLUOTVORENOG TIPA !

Kako to da mu ova činjenica nikad ne padne na um, pa da uključi sive ćelije, i javno lamentira o tome ?
Vrlo jednostavno, jer je on bio učesnik te organizirane akcije izbacivanja nepoćudnih elemenata ! S koliko žara je javno napućivao neiskusnog moderatora koga i koliko treba kazniti !

Spominje i "povratnika" Renija, iako ne direktno. Puno je "lakše" pisat u trećem licu, naizgled zakukuljeno, nego se suočit s osobom o kojoj pišeš. Reni je dvaput javno napisao da ga poziva na osobno sučeljavanje u KBC Split (ne zbog blizine Hitnog kirurškog prijema i Traume1 ! ), međutim ovaj je to otklonio.

Što Reni želi tom liku, valjda mu ponovi i u božićnoj čestitki, tako da je ovo stvarno suvišno ponavljanje.

To je isto ka kad bi ja napisa da čekam da mi upišu radni staž iz JNA, a što je svojedobno taj isti Gumeni uvjerava svekoliki puk u Rvata, da sam ja tamo bio stanovito vrijeme, a ja JNA vidio samo na razglednici.
Ali, lakše je vidjeti u tuđem oku trun, nego balvan u svom. Ne nužno balvan iz Civljana, za misec dana biće "obljetnica" , 25 godina.

Al' da se mi vratimo "povodu" , za kojeg drug Gumeni "ustvrdi" da je , citiram, "nevažna tema na VHF forumu" !!!!!!! To može reć samo lik koji je zaluta u elektrotehniku i radiotehniku, kad je Tesla u pitanju!
Ali, ti i takvi likovi uvijek imaju zadnju liniju obrane, citiram, "da su oni gimnazijalci, da oni nisu išli u Tehničku školu".
Znam, i žalim ih, jer imaju ogromnu rupu, koju do smrti neće moći napuniti tuđim umotvorinama, prepisanim i/ili prevođenim za naše novce.

Vratimo se poanti. Odsustvo duha, volja i pravilnog stava HRS-a prema obilježavanju lika i djela Nikole Tesle, što, uz put, dovodi i do svojatanja drugih država, od osobe, povijesti, rezultata, do kontesta, QSL-ki, i još mnogo toga.
Posebno je ogavno što su resetirali priznanje Nikola Tesla, a do toga ne drže. To je ispod ljudskog dostojanstva, to je falšo. Sve te likove on tiho podupire. Zato jer oće sidit na nekoliko stolica.

Ne sumnjam da će se i Emir uključiti u diskusiju, reći istinu, i pobiti laži Gumenog o događanjima u Smiljanu. Ja ZNAM istinu, ali bi bilo prikladnije da je javno napiše Emir, ne ja, mene bi se, možda, pogrešno shvatilo.

Ima još.
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Jul 10, 2015 9:51 pm

Nikada i nikako ne treba zaboraviti kako je drug Gumeni zaradio ime na svoj alter ego,
ma koliko ga on zamotavao u baršun, ovisno o prigodi ili stolici(ama) na koje pokušava nasjesti.

Oprostili smo mu kršćanski odavna ali zaboraviti nismo i nećemo, da je upravo on rodonačelnik
bespovratnih i trajnih podjela, u malom prestarjelom društvu RA u Hrvatskoj.

Pisati da nema "politike" u HRVHF butigu je krajnje licemjerje primjereno habitusu autora.
Naime tamo ima politike ali samo za podobne, probrane po kriteriju da ili muljaju u kontestima
ili pak zagađuju radio spektar. Po toj osnovi oni su nepogrešivi u obrani statusa trajnog propadanja HRSa.
Propadanja do samog kraja...

Za kraj jedan citat, koji vjerujem na druga Gumenog i njegove trabante djeluje otprilike kao
križ na vampire ili tamjan na zloduha...

Sloboda je uvijek opasna, ali ona je najsigurnije što imamo.
Harry Fosdick

PS
Nužan ispravak netočnog (gumenog) navoda:
Ovaj forum trenutno ima 14 registriranih korisnika, na ban listi nema nikoga (0) te u prosjeku oko 250 čitanja sa raznih
IP adresa dnevno.

PPS
Znate li da na ovom forumu nikada nikome nije obrisan post. Za napisano svatko osobno odgovara.
Ja osobno nisam "urednik" ili "cenzor" niti nam on treba.... nije trebao niti HRSu ali što bi onda radili
ovi koji su već predugo u "penziji" ili ipak nisu.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Jul 11, 2015 7:11 am

Dobro jutro. Ono je , redovito i uvijek, pametnije od večeri. To neki još nisu shvatili.

Pođimo redom.
Trebalo im je 24 sata da shvate da im se cijela Hrvatska, Srbija, a i šire smiju, nad činjenicom da su velikanu promijenili datum rođenja ! Ni isprika, ni lapsus calami, ni mea culpa, ništa, ka i uvik.

Plastična puškica je nasjeo na jednu od bezbroj ujdurmi druga Gumenog, Emir je napisao da je bio potjeran, ne ja, ja sam samo ponovio citat sa HRS foruma. BTW, a ko će ga potrat, nego bivše kolege ?

U svom forumskom poslanju, drug Gumeni je dvaput zanijekao da je dobio priznanje Nikola Tesla (u socijalizmu) , a jedan put je izjavio, citiram "da ne zna gdje je, da ga on nije ni preuzeo" !
Još jedna u nizu laži i podmetanja.
I on, i predsjednik mu kluba, kapetan fregate Mario Velat (koji ga je usmerio u profesionalnom smislu)su ga dobili, primili, uzeli, i odnili doma. Sve ostalo je laž. Ta priznanja su im bili katalizatori za penjanje na ljestvici tog miljea, po njihovim kriterijima, i , koliko znam, to je za njih bilo veoma važno.

Njih dvojica su, između ostalog i zbog tog priznanja, bili redovito u komisijama za ispite, jer su bili proveren kadar. U neovisnoj RH se krug iz njegovog kluba proširio, samo su ispitivači bili manje čovjekoljubivi, pripuštali i propuštali kandidate i za dobru riblju večeru, 100 eura, a bilo je i poklona.
Drug Gumeni je ostao dosljedan sebi, on nije uzeo ništa, on se samo penjao na NJIHOVOJ ljestvici pozicija i statusa.

Ja sam osnivao , vodio i pomagao mladim operatorima u PPS-u radio kluba u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Splitu, on je pomagao držati nastavu i ispite u Lori, Domu JNA, kasarnama, svak među svojima.

I još riječ dvije o Djanijevom pisanju ; on je to premekano, i prefino napisao. I , što je osobina velikih ljudi, "zaboravio" napisat milenijski gaf na internetskim forumima 21. stoljeća, da ga je Gumeni tužio njemu samome ! Mora bit da mu je, osim udarca u glavu, doša glave i milenijski bug, i "osveta" Maja 2012.g.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 04, 2016 3:35 pm

Ne virujen ja da se glavešine, i ove godine, neće sitit rođendana Nikole Tesle. Taman ih je pošlo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 10, 2016 12:34 pm

Čak je i Bandinjo danas položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u Zagrebu, ( bivša ? ) radioamaterska zajednica - ni riječi !

Da nije sad Hamsphere zajednica ?

Morti ARG ferijalni savez ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 10, 2020 10:13 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na- ... 97111.aspx

Nije valjda da nas Zadrani , jedini u Hrvatskoj, moraju podsjećati na ovu veliku obljetnicu ?

Moram li napomenuti da HRS na svojoj web naslovnici nije napisao ni slova ? I tako godinama, već tri desetljeća...
Sve go elitista, na parove razbrojs.........
9a2jg

Next

Return to PHRK