I naravno, palac gore za slobodu govora i djela na helifor forumu, s molbom da se s vremena na vrijeme aktivni sudionici prisjete i onih kojima su zabranili pristup i pisanje te ih više nema, a svakako valja pozdraviti i povratak nekih koji tamo bez ograničenja imaju prostor da iskazivanje svojih morbidnih stavova o trajanju života nekih drugih ljudi, koji naravno nisu po guštu osnivaču i najhiperaktivnijem peru u povijesti 9A ham pokreta...
Davno prije rata je bila jedna beogradska serija za djecu, s Brankom kockicom, a pjevušila se i pjesma "red do retka, zagonetka"...
Kod naprijed citiranog druga Gumenog nema zagonetki, tamo se direktno podmeće, i to sa stahanovkom, od kvarat kubika.
Pođimo redom, nikom nije bio zabranjen trajno pristup, svak koji je zgriješio, imao je šansu za javnu ispriku, spoznaju da je pogriješio , (bez pokore), i obećanje da neće griješiti više.
KOLIKO JE TO RAZLIČITO OD HRS FORUMA, GDJE SMO DOBILI VIŠE GODINA NEGO EGZEKUTORI CIVILA U RATU, I KOJI SU POLA KAZNE "ODRADILI" U USTANOVI POLUOTVORENOG TIPA !
Kako to da mu ova činjenica nikad ne padne na um, pa da uključi sive ćelije, i javno lamentira o tome ?
Vrlo jednostavno, jer je on bio učesnik te organizirane akcije izbacivanja nepoćudnih elemenata ! S koliko žara je javno napućivao neiskusnog moderatora koga i koliko treba kazniti !
Spominje i "povratnika" Renija, iako ne direktno. Puno je "lakše" pisat u trećem licu, naizgled zakukuljeno, nego se suočit s osobom o kojoj pišeš. Reni je dvaput javno napisao da ga poziva na osobno sučeljavanje u KBC Split (ne zbog blizine Hitnog kirurškog prijema i Traume1 ! ), međutim ovaj je to otklonio.
Što Reni želi tom liku, valjda mu ponovi i u božićnoj čestitki, tako da je ovo stvarno suvišno ponavljanje.
To je isto ka kad bi ja napisa da čekam da mi upišu radni staž iz JNA, a što je svojedobno taj isti Gumeni uvjerava svekoliki puk u Rvata, da sam ja tamo bio stanovito vrijeme, a ja JNA vidio samo na razglednici.
Ali, lakše je vidjeti u tuđem oku trun, nego balvan u svom. Ne nužno balvan iz Civljana, za misec dana biće "obljetnica" , 25 godina.
Al' da se mi vratimo "povodu" , za kojeg drug Gumeni "ustvrdi" da je , citiram, "nevažna tema na VHF forumu" !!!!!!! To može reć samo lik koji je zaluta u elektrotehniku i radiotehniku, kad je Tesla u pitanju!
Ali, ti i takvi likovi uvijek imaju zadnju liniju obrane, citiram, "da su oni gimnazijalci, da oni nisu išli u Tehničku školu".
Znam, i žalim ih, jer imaju ogromnu rupu, koju do smrti neće moći napuniti tuđim umotvorinama, prepisanim i/ili prevođenim za naše novce.
Vratimo se poanti. Odsustvo duha, volja i pravilnog stava HRS-a prema obilježavanju lika i djela Nikole Tesle, što, uz put, dovodi i do svojatanja drugih država, od osobe, povijesti, rezultata, do kontesta, QSL-ki, i još mnogo toga.
Posebno je ogavno što su resetirali priznanje Nikola Tesla, a do toga ne drže. To je ispod ljudskog dostojanstva, to je falšo. Sve te likove on tiho podupire. Zato jer oće sidit na nekoliko stolica.
Ne sumnjam da će se i Emir uključiti u diskusiju, reći istinu, i pobiti laži Gumenog o događanjima u Smiljanu. Ja ZNAM istinu, ali bi bilo prikladnije da je javno napiše Emir, ne ja, mene bi se, možda, pogrešno shvatilo.
Ima još.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja