by 9a2jg » Thu Dec 11, 2014 9:40 am
Kad me je, prije 14 godina, baš u ovo vrijeme, Vlada RH poslala u Srbiju, za nadgledanje izbora, po svim plakatnim mjestima je bila jedna jedina rečenica :
"Vreme je da se krene".
Koje li simbolike, i ovdje je vrijeme da se krene, i nije vlak bez voznog reda (s kojim smo išli u kolonizaciju), nego ima svog strojovođu i konduktera, s naše strane. S one, druge, strane, ima ložača koliko očeš. Sve go VKV, matična baza Tehnička radionica ŽTP Knin.
Pet i po godina stare sheme, valjda je red da i mi učinimo kvalitetan iskorak naprijed, da ne ostane samo na ukazivanju (očitih) problema, u ljudima, njihovim (ne)djelima, i jednoj autarhičnoj, pogrešnoj, strukturi, koja je , odavno, samo sebi svrha.
I kako hidra prvo nahrani sebe, pa što ne može svariti izbljuje, da se i hidrići najedu, tako i ovdje, godinama, oni prvo namire sebe, a onima kojima je to , ustvari, bilo namijenjeno, neka je dragi Bog na pomoći.
Koliko jučer sam pisao da se godišnjica smrti predsjednika Tuđmana, poklapa s (također) obljetnicom odsustva financiranja mog radio kluba. Nema ugroze, nema vanjskog neprijatelja, nema love.
E, ali osta je unutarnji, ma koliko šala mi zbijali na taj račun. Ima i svoje ime, zove se prevaziđena struktura valorizacije i financiranja organizacija Tehničke kulture.
Zvuči suludo, ali upravo oni, koji su trebali ispravno kanalizirati društvene novce za Tehničku kulturu, su radili, ama baš sve, da do toga ne dođe. I tako od stjecanja neovisnosti RH, do danas.
Starog se psa ne može učiti novim trikovima.
Radioamaterstvo - radioamaterima.
Tehnika narodu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja