Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Sep 19, 2026 6:42 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-j ... ostalo_d_0
Ma kako to ? Zar nas nije prije dva tjedna premijer uvjeravao da je sve u redu, i da će nam njegov stručnjak Capak to sve objasniti ?
Onako kako nam je objasnio i za cijepljenje ? Sjećam se tog demagoškog govora još danas, od riječi do riječi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 21, 2026 7:02 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nov ... sti_prva_d

I nikako da političari počmu učiti iz povijesti. Kako je Hitler došao na vlast ? Na račun nezadovoljnih građana, svojim životom. Šta su mislili, uvesti par miljuna radnika koji neće da rade, zakačiti ih na državnu socijalnu sisu, i da će Nijemci biti presretni ? Gdje prvo vladajući u Njemačkoj gube ? Na području bivše Istočne Njemačke ! Zašto ? Jer se građani prisjećaju da su tada bolje živjeli ! Sviđalo se to nekome čuti, ili ne, ta činjenica nema veze sa društvenim uređenjem, socijalizmom, ili komunizmom.
Njemačka se ponovo ujedinila da bi im bilo bolje, a ne gore ! Od ujedinjenja, tzv. zapadni Nijemci optužuju istočne da slabo rade, da su im radne navike loše...
Sada su imali vladu iz zapadne Njemačke, zadnjih 30 godina, pa žive sve lošije !
Pišem ja o tome zadnjih 6-7 godina, Nijemaca je na Jadranu sve manje. Nisu oni izgubili ljubav za našim morem i obalom, nego nemaju novaca ! I prije su bili šparni, da ne kažem škrti, a sad više nisu, jer nemaju od čega šparati, ostalo je golo preživljavanje, kakvog mi trpimo zadnjih 35 godina.
Samo, mi smo navikli, trpit i živit, oni nisu. Jer, zaboravili su period 1945-1955. Mi nismo. Liječimo se još od Domovinskog rata, i njegovih posljedica. Dok ne krepamo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 23, 2026 5:18 am

Supetar i Bol su objavili podatke o turističkoj posjeti ovog ljeta, u oba mjesta je manje turista, od dva do pet posto ! Sve kasnije se rezervira, sve manje se stoji !
Predsezonu i posezonu spašavaju domaći gosti, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja bivše YU. Dugovječni poznavatelj turističkih prilika bi rekao : Isto kao prije rata!
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 25, 2026 6:01 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gos ... ostalo_d_0
Svaka čast Istrijanima što su se odmah digli protiv spaljivanja toksičnog otpada u svojoj županiji. Najjači mi je onaj komentar, citiram, "kako su Istrijani vidili prvih 20 šlepera s toksičnim otpadom, a Ličani nisu vidjeli ni tisuće?"

I budala znade da, sada, kad je cijela priča u javnosti, i na internetu, da nitko neće više kupovati poljoprivredne proizvode OPG-ova u Lici. Stoga je reagiranje Istrijana opravdano, zamislite naslov : Dođite ljetovati u divnu Istru, odma do spalionice toksičnog otpada !

Sve ove dane čitam komentare, koji su mnogo zanimljiviji od samih članaka. I vlasnici OPG-ova u Lici su konsternirani, u očaju su, i u dvojbi, da li sve zatvorit, skupit kablove, i put Švabije... ? A ko će mu dat posla u Švabiji, di svakodnevno čitamo o desetinama tisuća otkaza. Wolfsburg zavijen u crno. Neki pišu da ih je više na socijalnoj karti, nego na platnom spisku Volkswagena. Ponos njemačke automobilske industrije, još od Hitlera.

Nije dobro...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 27, 2026 6:05 pm

Otišao sam danas na šentadu, gdje penzići, kakav sam i sam, obrazlažu svoja mišljenja, stavove i umotvorine. Nisam bio nekoliko dana, pa sam bija kurjož saznat šta in je aktuelno ? Iznenadio sam se. Studenac i Jamnica ! Nisan zna da su i za to stručnjaci ! ;)
Dakle, problemi sa Studencem i njegovim poslovanjem su se stidljivo nagoviještali po portalima mjesecima, A Jamnicu navodno kupuje manja firma od nje ?!
Nisam vjerovao penzićima, i pročešljao sam malo što se sve piše o njima ove godine. Mogli bi napisati dobar esej, o svakoj od te dvije priče, atroke za maturu !
I onda se sjetih da sam jučer išao kupiti par boca Jamnice u Tomija, i da mi je poslovođa rekla da - nema !
Nakon toga, nisan ni iša u koju od butiga Studenca pitat ima li pive, ili nema ? Kako će naši Pilipinci bez pive ? Već su se asimilirali, prihvatili sve šta valja, i ne valja, u Rvata, samo još nisu jedno ; nema ih po kockarnicama, i sportskim kladionicama ! Možda je to samo pitanje vremena ? ;) Triba pitat Angelu Merkel.

I šta mi onda počelo tuć po glavi ; početak osamdesetih, par-nepar, nema kave, nema energetskih kabela, sve mi je to došlo u pamet, kao ponavljanje.
A Huti zauzeli cijelu obalu Jemena. Čuja san da in je i QSL biro presta radit.
Laže selo, lažu ljudi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 28, 2026 4:50 am

Čitam sve što piše o najavljenom štrajku u Zagrebu. Kao i uvijek, sočniji su komentari od osnovnog teksta.

Tako mi bodu oči posebno ova dva : Od sto tisuća anketiranih ljudi, 22 tisuće podržava štrajk. Je li to čudna koincidencija da je toliki postotak HDZ birača u Zagrebu ?
Drugo, penzići, kakav sam i sam, apostrofiraju da smo jedina zemlja koja oporezuje penziće, to je jedan od izvornih prihoda grada/općine, i od toga, između ostalog, se plaćaju i komunalne službe. Znači, suma sumarum, penzići, čija je prosječna penzija oko 800 eura, financiraju ove štrajkaše, kojima je prosjek plaća veći od 1.600 eura.
U svakoj kriznoj situaciji, ko najviše najebe ? Upravo penzići, jer oni nemaju za taksi, a ni noge za beskonačno hodanje.

Ima još, bude veselo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 29, 2026 6:14 pm

Već nekoliko dana, stalno čitam da ovakav štrajk nije bio u Zagrebu 90 godina. Upitah se, šta je to tada bilo ? Izbori, Jeftićeva lista, sporazum Cvetković-Maček, spajanje Savske i Primorske banovine, u banovinu Hrvatsku !
Pažljivo sam čitao arhivsku građu, nigdje nisam našao traga velikim paralizirajućim štrajkovima ! Prvi veliki štrajk, i demonstracije su bili tek 27. ožujka 1941.
Bolje rat, nego pakt ! Bolje grob, nego rob !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 30, 2026 12:40 pm

Jutros me ferma moj Paki, pita : Šta je, nema te sa bocama ? Ja odgovorih da nema gostiju, pa nema ni boca. A, veli on, pa vidim ja vas (branitelje) di ih kupite oko objekata, i po plažama ! Eto, to je percepcija jednog Pakistanca, kojega su, ka i puste Pilipince, doveli ovdje zbog dvije stvari, da obori satnicu hrvatskom radniku, i da na kulturan način istjera tog hrvatskog radnika na europsko tržište rada.
Taj Paki nepogrešivo zna, i govori mi, ko kupi, branitelji, sezonski radnici, i uveženi radnici. Nabraja mi nacije, i vjere, bolje ih zna od hrvatskih klečavaca !
Hrvatska stopa plodnosti (fertility rate) je 1,2, a oni već osnovali 4 obitelji s lokalnim stanovništvom, u zadnje dvije godine ! Oni pumpaju, Hrvati filozofiraju.

I Rim se urušio iznutra. Ne zazivam ja urušenje Hrvatske, tek smo je (o)branili, i platili za to visoku cijenu. Uz to je i opljačkana, iznutra. Raju niko ništa ne pita.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 01, 2026 5:47 am

Čitam jučer da će Istrijani staviti straže i barikade na ceste prema cementari. Namjera i volja je dobra, ali ljudi su neuki. Da im mi pošaljemo malo ovih iz sinjskog i kninskog kraja, koji su pekli zanat 1990. i 1991. ? Neki su se vratili, neki se žale da su bez posla, eto mogućnosti, jednim udarcem, dvije muhe ! ;)

Štrajk je u Zagrebu, i sudski završen. 92% ljudi je osudilo štrajk. Znači, i više od pola HDZ-ovih glasača se priklonilo većini.
Zagreb - nepokoreni grad ! Zagreb - tak imam te rad !

Sad preostaje onaj teži dio posla. Oči nacije su uprte u gradonačelnika, svi očekuju isto, ne platiti dane koje nisu radili, a kolovođama udijeliti otkaze za nezakoniti štrajk.
Bit će to hebeni lakmus papir, jer ovog poštenog gradonačelnika smo , osim nesumnjivog poštenja, upoznali i kao teškog pragmatika. Dani koji dolaze biti će puni većih iskušenja od samog štrajka. Ishod će odrediti i budućeg gradonačelnika, novog-starog, ili nekog drugog ?

Penzići na šentadi broje dane i mjesece do Nove godine, kad će im (nam) ukinuti porez na penzije ! Sitno... Ne novci, nego dani... ;)
Ljudima više neće uzimati 30 do 60 eura mjesečno, harač neviđen u EU. Taj iznos, plus "povećanje" od pedesetak eura, u prosjeku, to je "poklon" vladajućih u godini prije izbora.
Najavili su i ukidanje penalizacije za prijevremene penzije, i ispravljanje nepravdi prema pripadnicima policije i vojske.
Stidljivo su najavili braniteljski i dragovoljački dodatak. Bože mili, oće li ga dobit i falši branitelji, i invalidi ?
Na otkupnim mjestima PVC i staklenih boca i nadalje, 31 godinu nakon rata, branitelji, ali ne falši. Još ih i Pilipinci zajebaju. Shvatili su shemu. Zato branitelji umiru, ne od bolesti, nego od tuge u prsima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 05, 2026 7:55 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/osu ... ajnovije_d
Nitko da upita jedno sasvim normalno i logičko pitanje : Zašto ga Austrija nije poslala u Afghanistan ? Zašto smo kloaka Europe ? Zašto mi gradimo prihvatne centre, mi koji ih nismo zvali ? Stotine zašto, političari nijemi. Jer, njima je dobro. Njihova djeca nisu morala ići trbuhom za kruhom.
9a2jg

Previous

Return to PHRK