by 9a2jg » Tue Sep 29, 2026 6:38 am
Nije mi običaj nekome dvaput čestitati isti blagdan, ali iza mog jučerašnjeg posta se javilo dosta amatera koji su me podržali u nastojanju da se neke stvari ne zaborave.
Složni su u tome da ne spominjem imena, tako i rade skromni i samozatajni ljudi, istinski branitelji. Potaknuti krivim prikazivanje nedavne hrvatske povijesti i DR-a, oni dižu glas protiv falsifikata, i guranja u zapećak svega onoga što je obranilo Hrvatsku.
Da pojasnim. Mnogo je, nažalost, već branitelja, neovisno da li iz Policije ili HV-e, koji su umrli. Nikada HRS nije napravio spisak tih junaka, i heroja DR-a, samo ime i prezime, postrojba, dragovoljac ili mobiliziran.
Zašto ovo govorim ? Zato jer su nas, u periodu prosinac 1991. - siječanj 1992. TRI puta pismeno tražili iz HRS-a da im šaljemo precizne podatke gdje je tko, postrojba, VES, čin, status ! Znači, imaju podatke, ali imaju i odsustvo voljnosti !
Što nam nude umjesto toga ? Ispod stola, onako hinski, zapošljavanje JOŠ JEDNE osobe, kao urednika povijesti HRS-a i ZTK-e !!!
Ne trebamo mi novih zapošljavanja, ni ove dvi udarnice nemaju šta radit, mi trebamo naše ljude, volontere, ratnike i domoljube opravdano staviti na zasluženo mjesto.
Zašto ? Da nam se ne događaju situacije poput pogreba istinskih junaka i heroja Domovinskog rata, koji umiru tiho, kako su i išli u rat, a da ama baš nitko ne dođe iz HRS-a na sprovod, i ne napiše se par prigodnih riječi na HRS naslovnicu !
Spisak je , nažalost, poduži, bojim se spomenuti nekog, da nekog ne izostavim, ali ne mogu ne spomenuti jednog Kefu, Cara, dvojicu pokojnih predsjednika mog kluba, koji su bili dragovoljci, prvi hrvatski redarstvenici, a nadasve domoljubi.
Već sam pisao o činjenici da se to događa, jer u HRS vodstvu nema branitelja. Analogno tome, sit gladnom ne vjeruje.
Poginulim i umrlim braniteljima vječna hvala i slava. PUMB
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja